fbpx

Agroleaf lombtrágyákkal a precíz és hatékony táplálásért

Írta: - 2022 június 20. -Hirdetés

Hogyan csökkenthetjük a műtrágyázás költségét úgy, hogy közben a termés minősége nő?
A megoldás a precíziós tápanyag-utánpótlás; a növénykultúra igényeire szabott, a növekedési szakaszokat pontosan követő műtrágyázás és lombtrágyázás. A szükség szerint, akár növényvédő szerekkel együtt is kijuttatható lombtrágyák segítenek a hozam és a nyereség növelésében.

A műtrágyázás világában a precízió nem csak a kijuttatás pontosságától függ. A táplálási programban használt műtrágyák és lombtrágyák megválasztása a kezdetektől meghatározza a termelés nyereségességét. A környezetvédelmi szempontok is arra késztetik a gazdákat, hogy kevesebb műtrágyát juttassanak ki, és kevesebbel is többet termeljenek – tehát a táplálás hatékonyságának növelése a cél, mind gazdaságossági, mind környezetvédelmi szempontból. Van megoldás a talajba juttatott műtrágyák mennyiségének csökkentésére a hozam megtartása mellett, és a költségek növelése nélkül.

levél

A különböző növekedési fázisokhoz igazodó táplálási stratégiák

A hatékony lombtrágyázási stratégia a növények különböző fázisaihoz igazodik. Tudnunk kell, hogy mikor, hogyan és mennyi lombtrágyát juttassunk ki. A szinte azonnali felszívódás a leveleken keresztül lehetővé teszi a pontos és hatékony tápanyag-utánpótlást. Manapság már minden kultúrában bevett szokás a lombtrágyák alkalmazása; szántóföldi kultúrákban, szőlőkben, gyümölcsösökben és zöldségekben.

Növényvédő szerekkel keverhető lombtrágyák

Az eredmények magukért beszélnek. Szőlőültetvényekben például, a kritikus szakaszokban az esszenciális tápanyagok biztosításával kiemelkedő eredményeket érhetünk el. Például, amikor az érési időszak előtt főként a kálium pótlására koncentrálunk. Minden lombtrágya egy specifikus helyzetre kínál megoldást. Ennek megfelelően magas mennyiségű nitrogént, foszfort, káliumot vagy egyéb elemet tartalmaz. Hogy ne kelljen az egy szezonban esedékes kezelések számát növelni, az ICL olyan lombtrágyákat fejlesztett ki, amelyek növényvédő szerekkel egy tartályban keverhetők, így a kijuttatás nem jár többletköltséggel és munkaigénnyel.

tanácsadó a zsákokkal

Két vízoldható termékcsalád és egy folyékonylombtrágya-család

Az ICL lombtrágyái három fő termékcsaládba sorolhatók: az Agroleaf Power, az Agroleaf Crop és az Agroleaf Liquid. Az első kettő vízoldható lombtrágyákat jelent; a harmadik pedig az ICL folyékonylombtrágya-termékcsaládja. A vízoldható termékeink jelenleg a legkoncentráltabbak a piacon, így mindössze 3-5 kg is elegendő belőlük hektáronként. A tápanyagok tiszta és a levélen keresztüli felszívódáshoz legideálisabb formában vannak jelen; a mikroelemek például kelatizált formában.  Az ICL lombtrágyák innovatív technológiákkal készült speciális anyagokat tartalmaznak, amelyek serkentik a felszívódást, a fotoszintézist és a növényi nedvek keringését. Így bármilyen körülmények között jobban és többet tudunk termelni.

Próbálja ki idén ön is a rugalmasan alkalmazható, Agroleaf termékcsaládba tartozó, kiváló ár/minőség arányú ICL lombtrágyákat, és növelje segítségükkel hatékonyan a termés mennyiségét és minőségét!

További információk itt.

Szaktanácsadás: Részletes, ingyenes szaktanácsért vagy termékeinkkel kapcsolatos további információkért keresse Rácz Gábor területi képviselőnket!