fbpx

KompleX hatóanyag-tartalmú lombtrágyák

Írta: - 2022 február 24. -Hirdetés

A KompleX lombtrágyák alapja a magas NPK hatóanyag-mennyiség, amiben a nitrogén van túlsúlyban. Ugyanakkor jelentős mennyiségben tartalmaz magnéziumot kénes és kloridos formában, valamint mikroelemeket.

A hatóanyagarányok úgy vannak beállítva, hogy a növény az összes létfontosságú tápanyagból kapjon lombon keresztül, ha a talajból nem tudna elegendőhöz jutni.

Mikor válasszunk KompleX lombtrágyát?

Elsősorban akkor, ha kevés inputanyagot juttatunk ki a talajba, illetve, ha úgy gondoljuk, egyszerre több tápanyagból is „éhezik” a növény. Válasszuk akkor is, ha nem akarunk többféle lombtrágyát kevergetni, és fontosnak érezzük a növényt több nitrogén–foszfor–kálium hatóanyaggal „etetni”.

Egy lombtrágya az összes növényre?

Gyakran előfordul, hogy egyféle komplex lombtrágyát szeretnénk az összes növénykultúrára használni. Ekkor a Kalászos KompleX-et válasszuk, mivel ennek a hatóanyaga minden növényre megfelelő. Kiegészíthetjük bórral, ha repcére, napraforgóra, szójára vagy mákra használjuk, és cinkkel, ha kukoricára és cirokra juttatnánk ki. Használhatjuk a teljes tenyészidőszakban?

Igen, a KompleX lombtrágyák előnye, hogy a levélzet megjelenésétől egészen a szemtelítődés végéig alkalmazhatjuk. Egyedül a kijuttatási mennyiséget érdemes változtatni. A korai, fiatal növénynél még csak 6-12 liter/ha dózist használjunk! Ezt az érés megkezdéséig emelhetjük 8-15 liter/ha-ig, és a szemtelítődéskor újra a kisebb, 6-12 liter/ha közötti mennyiséget alkalmazzuk!

Mivel juttatható ki, és kell-e mellé más termék? A KompleX lombtrágyákat növényvédő szerekkel együtt is kijuttathatjuk. Ebben az esetben a permetezővízhez tegyük a lombtrágyát és a végén a növényvédő szereket. A KompleX lombtrágyák kémhatása alacsony, ezért permetezővíz pH-beállítót ne tegyünk mellé. Tapadásfokozót (pl. Vulcan Powert) azonban érdemes, mivel a levélen kellene maradni a tápanyagnak, hogy azokat a reggeli harmatokkal a növények hasznosítani tudják.

Szaktanácsadás: +36 70/905-5000

[email protected]
www.vulcanagro.hu

VulcanAgro