fbpx

KompleX, Nitrogén vagy Hibrid lombtrágyák!? Mikor, melyiket…?

Írta: - 2022 december 14. -Hirdetés

Csökkenteni kell a költségeket, mert sajnos a terményárak nem emelkednek, de a költségeink igen. Ehhez nyújtanak segítséget a lombtrágyák, amelyekkel több mázsa műtrágyát is ki tudunk váltani, ha szakszerűen csináljuk.

Lombtrágyákkal a szilárd műtrágyák mennyisége és költsége is jelentősen csökkenthető!

Vulcan KompleX lombtrágyák

A KompleX lombtrágyák valójában NPK-oldatok, amelyek magnéziumot és mikroelemeket is tartalmaznak. Azoknak javasoljuk a használatát, akik kevés inputanyaggal vetettek, vagy a talaj gyenge tápanyag-ellátottságú.

Egyre gyakoribb jelenség, hogy többféle tápanyag hiánya egyszerre jelentkezik. Ekkor célszerű egy KompleX lombtrágyát (pl. kalászos, repce, kukorica, napraforgó KompleX) és egy tapadásfokozót akár két alkalommal is kijuttatni.

Hibrid lombtrágyák

A Hibrid lombtrágyák alapja egy szerves tápoldat, a Vulcan Power. Ebben az anyagban az összes tápanyag megtalálható, amelyre a növénynek szüksége van. Magas aminosav-tartalmú termék, amely fokozza a növény fagy- vagy aszálytűrő képességét. A Hibrid lombtrágyákból többféle összetételű is elérhető. Létezik magas nitrogén- és magnézium-dúsítású (pl. Vulcan Hibrid60), de emellett foszfor- és káliumtartalmú is (pl. Vulcan Hibrid35). A Hibrid lombtrágyákból nyugodtan használjunk nagyobb dózisokat, akár két-három alkalommal is.

Nitrogénlombtrágyák

A nitrogén-lombtrágyákat eleinte csak abban az időszakban használtuk, amikor az állomány fejlettsége miatt fejtrágyázni már nem lehetett. Ilyen magas műtrágyaárak miatt azonban kevesebb alap- és fejtrágyát használunk. Így nitrogénalapú lombtrágyákkal kell kiegészíteni a technológiát, ha magasabb termésmennyiséget szeretnénk.

A VulcanAgro Kft. kínálatában háromféle nitrogéntúlsúlyos lombtrágya is megtalálható. A legolcsóbb a RapidNS, amely magas kéntartalmú termék, a RapidN21 és RapidN-Extra pedig magnéziumot és mikroelemeket is tartalmaz. A nitrogén-lombtrágyázással nem tudjuk kiváltani az alap- és fejtrágyázást, de kiegészíthetjük vele.

[email protected]
www.vulcanagro.hu

VulcanAgro