fbpx

Maradt még bent támogatási keret

Írta: Barna Ferenc - 2022 augusztus 25.

A 2023-as év a területalapú támogatásokban is hoz változásokat, hisz még mindig képlékenyek a politikai és gazdasági, fenntarthatósági álláspontok Brüsszelben – mondta Feldman Zsolt államtitkár Szakmáron, a Szigeti Farm partnertalálkozóján, ahol elhangzott az is, hogy van még mire pályázni, újranyitják a forrással rendelkező, népszerű felhívásokat.

Szigeti Tamás
Szigeti Tamás agrármérnök, közgazdász, a vállalkozás vezetője

Partnerei számára tartott szakmai napot a családi gazdaságként működő Szigeti Farm

Az agrárszaktanácsadásban és pályázatírásban ismert vállalkozás Bács-Kiskun, Tolna és Baranya megyében segíti a termelőket. Már 3,5 milliárd forint elnyert támogatás és 85 ügyfél fűződik a kalocsai – szakmári székhelyű Szigeti Farm munkájához.

A rendezvényen az agrártárca és a megyei önkormányzat ismert személyiségei is részt vettek: Feldman Zsolt államtitkár, Zsigó Róbert országgyűlési képviselő, Negrutz Ágoston miniszteri főtanácsadó, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat részéről Rideg László elnök és dr. Mák Kornél alelnök, továbbá Gáspár Ferenc a NAK Bács-Kiskun megyei, Rittlinger József a NAK Baranya megyei elnöke és Madari Örs, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Vidékfejlesztési Főosztályának vezetője.

A szakmai programokon túl a vendégek betekintést nyerhettek a kalocsai hagyományokba melyek közül pár hungarikum is.

Támogatást nyertek és Feldman Zsolt
Szaktanácsadással, pályázati anyagok összeállításában segíti a gazdákat a családi vállalkozás

A vidékfejlesztés és az élelmiszergazdaság szereplői egy stratégiai ágazat képviselői

Feldman Zsolt beszédében elmondta, hogy fontosak a családi vállalkozások, melyek képzett agrárszakemberek segítségével segítik a gazdákat, hogy a jelenlegi pályázati rendszerben a lehetőségeket minél magasabb szinten ki tudják használni, és a gazdasági nehézségek ellenére felelősen tudjanak a jövő kihívásaira felkészülni.

Az új támogatási rendszer is kiemelten segíti az agráriumot, köztük a fiatal és feltörekvő generációhoz tartozó, az agrárgazdálkodás mellett elkötelezett mezőgazdasági szakembereket és vállalkozókat.

Forrás: Szigeti Farm/rendezvény
Összeállította: Barna Ferenc