Agrár Maraton

Talajelőkészítés, vetés, műtrágyázás, növényvédelem, betakarítás, tisztítás, értékesítés… – és közben valamikor újra talaj-előkészítés, és így tovább, a többi halaszthatatlan, ismétlődő, véget nem érő munka. Ez az Agrár Maraton, amit hosszú éveken keresztül, csak kellő alázattal és erővel lehet gyakorolni. Ehhez az erőhöz járulunk hozzá. Vetőmagjaink genetikájához, a vetőmaggal adott innovatív, hozzáadott értékkel lehetőséget teremtünk a hibridjeink teljes kapacitásának, teljesítőképességének, a bennük meglévő energia maximális mobilizálhatóságára. Az angol ezt egy szóval fejezi ki: POWER.

Az elmúlt 10 esztendőben a hazai értékesítésünk is igazolta azt a gyors, a piaci igényekhez igazodó hibridváltást, mely minden tekintetben a termelői munka eredményességét, hatékonyságát, biztonságát célozta. Így kerültek bevezetésre a cikloxidim-herbicidrezisztens, az alaphibridek hozamszintjén teljesítő kukoricák a PINCKI Duo a PINCKI CS és a TRILOGI Duo a TRILOGI CS párjaként. E hibridekkel oldódik meg a kukorica termesztésére szinte alkalmatlan gyomborítottságú területek hasznosítása és egyben, ahogy mondani szoktuk, a termőföld gyomoktól való nagytakarítása is. A kiváló beltartalmú árualapot biztosító kettős hasznosíthatóságú KAMPONI CS (FAO 310), LOUBAZI CS (FAO 350) és a GASTI CS (FAO 450) a késztermény-értékesítés több alternatíváját nyújtják segítségként. Az elmúlt esztendőben a magyar piacon eddig egyedülálló 2 hibridből álló, kiegyensúlyozott beltartalmi értékű DUO 610 siló mellé felzárkózó, a két hibrid erejét összpontosító HI CORN szemes kombinációk a termékenyülés, termésképzés maximális biztonságát szolgálják.


Illusztráció: www.pixabay.com

A másik nagy kapásnövényünk, a napraforgó fejlesztése is a magas technológiai szintű hibridek felé haladt. Ma már a CAUSSADE napraforgó-kínálata a speciális termőhelyi igényt kielégítő TOSCANA HO kivételével valamely speciális gyomirtási technológiához – FUSHIA CL, EUROPA CLP, CSF 18903 SU – igazodik. A KALEDONIA HO CL ORO, KLARIKA HO CL magasolajsavas, de több hibridnél szádorrezisztens jelleggel felruházott, kiemelkedő betegségtoleranciával rendelkező hibridjeink hozama még a kitettebb termőterületeken is jövedelmező, biztonságos termesztést tesz lehetővé. Változó éghajlatú körülményeink között azonban mind a biotikus, mind az abiotikus ráhatásokkal szemben fel kell vérteznünk a hibridjeinket. És ebben áll a CAUSSADE SEMENCESGROUP legújabb innovációja, mely már a következő vetési időszakban rendelkezésre áll.

Mi is ez az innováció?

A precíziós gazdálkodásban használt komoly költségű munka- és művelőeszköz-háttér és az egyre finomodó technológia elvárása, hogy a legkisebb veszteséggel, legjobb minőségben kerüljenek a magok a földbe. Ott a legintenzívebb módon fejlődve, maximális genetikai termőképességük táródjon fel. Ezt segítik a kalibrált, legnagyobb energia tartalommal bíró, osztályozott Caussade vetőmagok, melyeket 3 muskétás véd. I.: hatékony fungicides kezelés. II.: A csíranövény fejlődését stimuláló N, P, K bór, molibdén, vas és réz tápanyagok támogatják a kezdeti fejlődést. A kezelt vetőmagok teljes hozampotenciáljának eléréséhez mindezek, és a III. muskétás a magra felvitt a gyökeresedést serkentő, biotikus, abiotikus stresszel szembeni ellenálló-képességet növelő biostimulátor anyag 30%-kal járul hozzá. Ez a SunPower-technológia. Ez az a plusz erő, amivel a CAUSSADE hibridek jobban bírják a tempót az Agrár Maratonban!

Fehér Gyöngyi
fejlesztési felelős

 


Caussade Semences nemesítés szántóföld vetőmag vetőmag-előállítás