fbpx

Felértékelődik a MEGFOSZ munkája a mai gazdasági helyzetben

Írta: Kohout Zoltán - 2024 június 05.

Nehéz éven van túl, és idén is számos kihívás éri a mezőgépgyártó szektort, ezért a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetségének szerepe egyre nagyobb, amit a szakmai szervezet elismertségének, aktivitásának növekedése is jelez. A MEGFOSZ 25. évi, Jubileumi Közgyűlését a gödöllői MATE Tudástranszfer Központjában tartották.

A Közgyűlésen Dr. Szabó István, a MATE Műszaki Intézetének igazgatója, az egyetem rektorhelyettese köszöntötte a résztvevőket.

Dr. Szabó István, MATE
Dr. Szabó István, MATE

Kiemelte, hogy az együttműködés az egyetem és a Szövetség között hosszú évekre nyúlik vissza és azóta is eredményes.  Megköszönte a Szövetség tagságának a pozitív hozzáállását és az aktív részvételt a közös programokban.

Harsányi Zsolt, a MEGFOSZ elnöke beszámolt az elmúlt év tevékenységeiről eredményeiről. Erről részletesen olvashatnak az éves jelentésünkben, ami a honlapunkon megtalálható. Az elnök kiemelte, nehéz gazdasági éven vagyunk túl, és az idei év sem lesz könnyebb, ezért a Szövetség a tagság érdekében végzett munkája felértékelődik. Ezért is nagyon fontos, hogy a Szövetség az elmúlt évben is eredményes volt, elismertsége nőtt, tagjai egyre aktívabbak, a hírlevelek és a tagsági körlevek nézettsége 45%-ról 60 % fölé emelkedett.

Harsányi Zsolt, MEGFOSZ-elnök
Harsányi Zsolt, MEGFOSZ-elnök

A rendezvény első felében két vendégelőadó osztotta meg gondolatait az agrárium jövőjével kapcsolatosan.

Az Agrárminisztérium képviseletében Dr. Feldman Zsolt mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkár az idei évi agrár pályázati kiírásokról, a benyújtáshoz szükséges sarokpontokról és a kiírási ütemezéséről tartott tájékoztatót. A téma természetesen minden résztvevőt nagyon érdekelt, ezért az államtitkár számos kérdésre válaszolt.

Második előadóként Komiljovics Márk az Euroleasing Zrt. mezőgazdasági gép- és eszköz finanszírozási üzletágvezetője tartott előadást a mezőgazdasági gépfinanszírozásban rejlő lehetőségekről.

Komiljovics Márk, Euroleasing

A MEGFOSZ minden évben kiemelkedően fontosnak tartja, hogy elismerje tagjait, ezért az idei évben is sor került a MEGFOSZ szakmai díjak kiosztására.

A három alapított díj közül az „Életpályamű” díjra olyan személyeket lehet jelölni, akik több, mint 30 éve az ágazatban dolgoznak, betöltötték 60. életévüket, munkahelyükön a feladatai meghatározóak és eredményesek, valamint a dolgozók és vezetők körében szakmailag elismertek, megbízhatóak és segítőkészek. Ebben az évben a díjat Dr. Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára, és Harsányi Zsolt, valamint Szalai László, a MEGFOSZ alelnöke adta át.

„Életpályamű” díj: Geiling Ferenc (Multimix Mezőber Kft.)

Geiling Ferenc
Geiling Ferenc (b2)

A „Fiatalok a szakmáért” díjat olyan maximum 40 éves, aktív, hatékony és kreatív tag kaphatja meg, aki pályája útján rövid idő alatt, sokat ért el, munkája kiemelkedő és eredményesen vesz részt a csapatmunkában. Ezt a díjat a MEGFOSZ „Legyél Te is agrárgépész!” programjának kiemelt partnere Komiljovics Márk, az Euroleasing Zrt. mezőgazdasági gép- és eszköz finanszírozási üzletágvezetője és Harsányi Zsolt, valamint Szalai László adta át.

„Fiatalok a szakmáért” díj: Apagyi Bence (Axiál Kft.)

Apágyi_Bence
Apagyi Bence (b2)

A Szövetség vezetése nagyon fontosnak tartja, hogy a tagok a szakmáért tett aktivitását elismerjék. Ezért alapították a „Adott év legaktívabb MEGFOSZ tagja” díjat, amelynél nincs korhatár. Nagyon fontos, hogy aktív személy legyen a tagságban és állandó segítséget biztosítson a tagság és a bizottságok számára. A díjat Harsányi Zsolt és Dr. Medina Viktor, a MEGFOSZ igazgatója, valamint Szalai László adta át.

„2023. év legaktívabb MEGFOSZ tagja” díj: Szabó István (Két-Kata Kft.)

Szabó István (b2)
Szabó István (b2)

Az idei évben egy különleges díj is átadásra került. A MEGFOSZ marketing bizottságának vezetője hosszú ideig Umenhoffer Péter volt, aki a tavalyi év végén úgy döntött, hogy az agráriumon belül, de más irányban folytatja szakmai pályafutását. A bizottsági munkát éveken át társadalmi munkában, az Axiálnál végzett marketing igazgatói pozíciója mellett végezte. A Szövetség arca volt a „Legyél Te is agrárgépész!” program számos kampányában. A LETIA OB döntő pótolhatatlan konferansziéja, szakmai tudásával, lendületével a verseny sikerességének egyik fontos szereplője. A MEGFOSZ sikeres marketing stratégiájában kiemelkedő szerepe volt. Munkabírása, kreativitása hatalmas, mindig készségesen segítette kollégáit, és nem riadt vissza a kihívásoktól. A tavaly pilot jelleggel megjelent, majd idén kibővített AR tankönyv agrárgépészeti fejezetek szakmai részének megírásában és szerkesztésében is részt vett. A Szövetség a „Kiemelkedő marketing munkáért” elismeréssel köszönte meg éveken át tartó áldozatos munkáját.

„Kiemelkedő marketing munkáért” elismerés: Umenhoffer Péter

Umenhoffer Péter (b2)

A díjátadó követő szünet után a Szövetség zártkörű beszámolói következtek. Az esemény sikeresen zárult, mivel elfogadásra kerültek az elmúlt évi beszámolók és kitűzésre kerültek a jövő évi célok, illetve az azokhoz kapcsolódó feladatok.

Forrás és képek: MEGFOSZ/Hodján Orsolya és Dr. Magó László