fbpx

Délkelet-Európa egyik legnagyobb vásárára készülünk

Írta: Szerkesztőség - 2023 augusztus 10.

CroAGRO – Zágráb 2023. november 30-december 03.

A zágrábi nemzetközi mezőgazdasági, mezőgazdasági berendezések és gépek vására, a CroAGRO évente kerül megrendezésre, a horvát fővárosban. A rendezvényt Délkelet-Európa egyik legnagyobb mezőgazdasági vásáraként tartják számon. A kiállítás tematikájában a szűkebb és tágabb értelembe vett agrárium egyaránt helyet kap. A vásár látogatói különböző mezőgazdasági termékekkel és mezőgazdasági technológiákkal éppúgy találkozhatnak, mint, az élelmiszeripar produktumaival. A rendezvény nem csak Horvátország ország és a régió, hanem az egész kontinensünk szempontjából is nagy jelentőséggel bír. Lehetővé teszi a gazdálkodók és egyéb érdekeltek számára, hogy megismerjék az új technológiákat, gépeket, eszközöket, mezőgazdasági termékeket és szolgáltatásokat, miközben új üzleti kapcsolatokat alakítsanak ki.

croagro

A látogatók megtekinthetik, többek között a legújabb traktormodellek bemutatóját, a legnagyobbaktól a kisebbekig. Szinte mindent, amire egy kis családi gazdaságnak vagy a nagytermelőknek szüksége van.

A vásár a paraméterei tekintetében is figyelemfelkeltő: 6 pavilon, 16 000 m2 kiállítótér és 200-250 óra kísérő oktatási és szórakoztató program. A tavalyi évben megrendezett CroAGRO-n 21 ország képviseltette magát kiállítóként. A vásár keretében számos nemzetközi konferencia és előadás kerül megtartásra.

A horvát parlament elnöke, a Horvát Köztársaság Földművelésügyi Minisztériuma és Zágráb városa támogatja a vásárt, amelynek fő célja a mezőgazdaság és az egészséges életmód népszerűsítése, valamint a mezőgazdasági pályaválasztás iránti érdeklődés felkeltése.

A zágrábi kiállítás hivatalos honlapja: www.zv.hr

A nyitrai Agrokomplex kiállításról pedig itt írtunk, ha már külföld, talán az is érdekelheti olvasóinkat.

Czékus Mihály