fbpx
586385

Mospilan-nyereményjáték: 450 év nem tévedhet a japán minőségben

Írta: Kohout Zoltán - 2024 április 16. -Hirdetés

A japán tulajdonú Sumitomo Corporation magyarországi leányvállalataként működő Sumi Agro Hungary Kft. nagyszabású nyereményjátékot hirdetett meg a termelők körében, melynek keretén belül egy különleges japán terepjárót, egy Suzuki Jimny-t, felejthetetlen japán utazásokat és termékcsomagokat is nyerhetnek a szerencsések.

Válassza az eredetit, a japán minőséget – hirdeti a Sumi Agro a nyereményjátékával

Indiában, Kínában, Oroszországban a felhasznált növényvédő szerek 30 százaléka hamisított, és gyakran a termés felét is tönkreteszi. Az Európai Unió szigorú szabályozásának hála, a kontinensen csak a növényvédőszer-forgalmazás 5-7 százaléka érintett a hamisításban és fekete kereskedelemben, hazánkban csupán 3-4 százalék. Ám a kockázatok miatt persze ez is sok. A hamis termékek miatt egyrészt károsodik és szennyeződik a termés, hiszen ezek nem úgy védenek, mint az eredeti, gyári minőség, másrészt megmérgezhetik a gépkezelőt, a terményt – ezzel a fogyasztót vagy a takarmányozott állatot –, továbbá a természeti környezetre is ártalmasabbak, mint az ellenőrzött készítmények. A gazdának végül mindig ráfizetés az illegális, hamis növényvédő szer, mert nem éri el a kívánt hatást, ellenben károkat képes okozni.

Matyasovszki István
Fotó: Horizont Média/Kohout Zoltán

Kedvelt, környezetkímélő, hatékony

E megfontolás miatt kezdeményezte a több mint 30 éves Sumi Agro Hungary Kft. a „Mospilan nyereményjáték” nevű játékot, amelynek célja, hogy a gazdákat az agrotechnológiai ismeretterjesztés mellett ajándékkal is motiválják az eredeti, japán gyári minőségű növényvédő szer vásárlására. – A Mospilan esetében könnyű dolgunk van, hiszen világszerte és Magyarországon is az egyik legkedveltebb, legsokoldalúbban alkalmazható, és a környezetre legkevésbé terhelő rovarölő szerről van szó – hangsúlyozta a hazai leányvállalat ügyvezetője. Matyasovszki István rámutatott: több évtizedes karrierje során a Mospilan hatóanyaga, az acetamiprid bebizonyította hatékonyságát több tucat kultúrában a szántóföldi főnövényektől a kertészeti nagy- és kiskultúrák terén is úgy, hogy a melegvérűekre és a méhekre nem jelölésköteles, háztáji alkalmazásban ugyanúgy beválik, mint nagygazdaságokban. – Mindez a Sumi Agro ősének, a Sumitomo alapítóinak 450 évvel ezelőtti szellemiségéből következik: olyan eszközöket adni a gazdák kezébe, amelyek a hatékonyság mellett a környezeti fenntarthatóság szempontját is szem előtt tartják – tette hozzá a cég sajtótájékoztatóján.

Augusztusig már egy számlával is értékes nyereményre tehet szert!

A nyereményjátékban a Mospilan háromféle formulációjának megvásárlásával vehetnek részt a gazdák. A Mospilan 20 SG az egyik legismertebb felszívódó rovarölő szer nagy hatékonyságú granulátum formulációban. Fontos tudni, hogy a Sumi Agro Hungary a Mospilan 20 SG néven hazánkban nagy kiszerelésben csak az 1,5 kg-os Mospilan 20 SG-t forgalmazza. E készítmény alkalmas sok más között csonthéjasok, szántóföldi fő- és takarónövények – napraforgó, repce, bükköny, olajretek –, illetve zöldségfélék – paprika, paradicsom, saláta, uborka, borsó –, sőt, dísznövény- és erdőgazdaságok számára is. A nyereményjátékban részt vevő másik készítmény a Mospilan 120 SL vízoldható koncentrátum (1 l-es kiszerelés), amely gyorsabb felszívódást, hatékonyabb védelmet biztosít az említett (nem teljes körű) felsorolás mellett búzában is, és ugyancsak nem jelölésköteles a méhekre. A nyereményjátékban részt vevő harmadik készítmény az Autentic 1 kg-os csomagja. A vízoldható tasakba csomagolt por formátumban forgalmazott rovarölő ugyancsak biztosítja a széles hatásspektrummal elvégezhető kezelést a legtöbb szívó, szúró és rágó kártevő ellen, és repcében, mustár- és olajretek-kultúrákban légi úton is kijuttatható.

A nyereményjátékban már az év elején megvásárolt készítmények számlamásolatával is be lehet szállni, és egészen augusztus 31-ig érdemes is gyűjteni-másolni ezeket a számlákat, mert ezeket a www.40erv.hu oldalra feltöltve lehet részt venni majd a sorsoláson. A nyeremények igencsak vonzóak: a főnyeremény egy lenyűgöző és a piacon már szinte elérhetetlen Suzuki Jimny, vagy 6 darab egyszemélyes élménydús utazás a Sumitomo hazájában, Japánban, végül 12 darab, 15 hektár kezelésére alkalmas Mospilan-csomag.

Válassza az eredetit, a japán minőséget!