fbpx

Eseménydús időszak ez a mezőgazdaságban és a Nufarm életében is

Írta: - 2023 március 28.

Duplázásra készül a Nufarm

A közelmúltban szezonindító sajtóreggelire hívta partnereit a Nufarm Hungária. A kötetlen beszélgetés során Czigány Tibor ügyvezető, Czipperer Nikoletta marketingvezető és Hörömpő László kereskedelmi vezető válaszolt az újságírók kérdéseire.

A bevezető előadásból megtudtuk, hogy a Nufarm Hungária Kft. célul tűzte ki, hogy az elkövetkező öt évben megduplázza a növényvédő szerek értékesítését Magyarországon. Teszi ezt új termékek bevezetésével, melyek korszerű hatóanyagokkal és formulációkkal költséghatékonyan növelik a termés mennyiségét és a termésbiztonságot. A magyar mezőgazdasági környezethez igazodó, a gazdák termelési szemléletébe és gyakorlatába jól beilleszthető csomagajánlatok még inkább hangsúlyozzák, hogy a Nufarm legfontosabb célja a gazdálkodók magas színvonalon történő kiszolgálása. A Nufarm csomagajánlatait mindig a termelő érdekeit figyelembe véve, szakmai szempontok szerint alakítja ki, olyan termékeket rak össze, amelyek egy adott kultúrában nélkülözhetetlenek, és kiegészítik egymást. Ilyen új csomagajánlat például a 2023-as évben a Tengeri Ikercsomag kukoricában és a Mezzo Forte Orius S csomag kalászosokban.

Hörömpő László, Czipperer Nikoletta és Czigány Tibor a Nufarm Hungária rendezvényén

2023-ban megújult csapattal és termékkínálattal

A Nufarm Hungária Kft. elkötelezett a fenntartható növényvédelem és a nyereséges termelés előmozdításában. A vállalat továbbra is támogatja a magyar gazdálkodókat minőségi növényvédő szerek és szolgáltatások biztosításával, és szorosan együttműködik velük, hogy megértse az igényeiket és az elvárásaikat.

A partnerkapcsolatok építésének és a forgalom duplázásának fontos lépése a magyar csapat létszámának növelése. Így aztán a Nufarm duplán is duplázna, hiszen a tervei szerint három éven belül a jelenlegi területen dolgozó szakembereinek száma is megduplázódik. A 2023-as szezonban a partnerek találkozhatnak a már jól ismert képviselőkkel, de új szakemberek is meglátogathatják őket Nufarm-színekben, biztosítva ezzel a személyre szabott szakmai tanácsokat és partnerséget a mindennapos problémamegoldásban.

Carnadine: A szokásosnál 25%-kal több acetamiprid hatóanyag hektáronként

A Nufarm új terméke az őszi káposztarepcében a nagy repceormányos, repceszárormányos, repce-fénybogár, repcebecő-ormányos, repcebecő-gubacsszúnyog ellen a 200 g/l acetamiprid hatóanyagot tartalmazó Carnadine. A Carnadine-nak almában még almamoly és levéltetvek ellen is engedélye van.

A Carnadine folyékony termék, formulációja SL. Az SL formuláció az acetamiprid hatóanyagú termékek között egy új lehetőség a nagyobb hatékonyság eléréséhez. A kitűnő formulációnak köszönhetően a permetlé egyenletesebben fedi a védendő felületet, jobb tapadást és gyorsabb bejutást biztosít a hatóanyagnak, továbbá könnyű kezelhetőséget is biztosít a permetezést végzőknek.

Az elmúlt években végbemenő hatóanyag-kivonások leginkább a rovarok elleni védekezést nehezítették meg. Számottevően csökkent a különböző hatóanyagok száma, új hatóanyagok az engedélyezések hosszú időtartama miatt pedig csak nagyon lassan jelennek meg a piacon. Különösen érzékenyen érinti ez az olyan kultúrákat, amelyekben a vegetáció során folyamatosan jelen vannak a különböző kártevők. Gondoljunk csak az őszi káposztarepcére, amelyben ősztől kezdve nem csak a tankönyvekben leírt 10-11 rovarkártevővel kell megküzdenünk.

A Carnadine dózisa őszi káposztarepcében 0,25 l/ha, almában almamoly ellen szintén 0,25 l/ha, levéltetvek ellen 0,125 l/ha.

A Carnadine 0,25 l/ha-os dózisa lehetővé teszi, hogy az egyéb acetamiprid hatóanyagú termékekhez képest 25%-kal több hatóanyaggal dolgozhassunk hektáronként. Ennek több szempontból is nagy jelentősége van. A rezisztenciaelkerülés egyik eszköze, hogy maximális dózisokkal dolgozunk! A 25%-kal magasabb dózisnak köszönhetően markánsabb hatást érünk el, ami együtt járhat hosszabb tartamhatással is. A Carnadine hatóanyaga a növénybe felszívódik és elszállítódik, ezzel védelmet biztosítva a növény azon részeinek is, amit a permetlével nem értünk el.

Nufarm logo