fbpx

Késztápokat készítenek a magyar piacra is

Írta: Barna Ferenc - 2022 október 29.

Megkezdte a termelést a szlovák, a magyar, a román és a lengyel piacokat megcélzó UBM Holding Nyrt. új takarmánykeverő üzeme a szlovákiai Hernádcsányon a sikeres tesztüzemet követően – tudtuk meg a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett társaság közleményéből.

Takarmány pellet
Az új üzemben baromfi, sertés és kérődző késztápokat készítenek (fotó: UBM Holding Nyrt.)

Évente 840 ezer tonna

A 6,7 millió eurós beruházással létrehozott üzemmel a magyar takarmánygyártó és gabonakereskedő vállalatcsoport gyártási kapacitása tizedével, évi 840 ezer tonnára bővülhet; a fejlesztéshez 478 millió forint uniós pályázati forrást nyertek el.

A hernádcsányi üzemben baromfi, sertés és kérődző késztápokat készítenek a szlovák, a magyar, a román és a lengyel piacra.

Az új takarmánykeverő üzem csúcskapacitása 2023-ra elérheti az évi 100 ezer tonnát, ezzel több mint háromszorosára ugorhat a csoport szlovákiai gyártókapacitása.

További beruházások várhatók

A 100 százalékban magyar tulajdonban lévő, 1996-tól működő UBM csoport szójadara importőrként kezdte meg működését, mára a magyarországi takarmánygyártás piacvezetője.

A társaság célja, hogy régiós pozícióját tovább erősítve a következő években Kelet-Közép-Európában is meghatározó iparági szereplővé váljon.

Ennek érdekében a román, a szlovák és a szerb piacon újabb beruházási és felvásárlási célpontokat keresnek.

Forrás: Sajtóközlemény