fbpx

Vadriasztó folyadék, ingyen!

Írta: - 2022 május 25. -Hirdetés

Egyre nagyobb probléma a fejlettebb állományok (napraforgó, kukorica, cirok, szója) megvédése a vadak elől. Itt már a gázosodást kiváltó, folyékony elemi kén kevésbé hatékony, tehát más megoldást kell alkalmazni.

Őz a mezőgazdasági kultúrában
Nagy károkat okoznak a vadak a mezőgazdaságban

 

Tegyük keserűvé a levelet!

Nagyon sok folyadék, amit akár lombtrágyaként használunk vagy ezeken felül juttatunk ki a növényre, megkeseríti a levélzetet. Már tavaly kipróbáltuk a denatónium-benzoát hatóanyagot, kis–közepes mennyiségben (1,5–2,0 liter/ha oldat), és meglepően jó visszajelzéseket kaptunk. Ezen felbuzdulva az idén továbbra is térítésmentesen adjuk ezt a vadriasztó folyadékot azoknak, akik most Vulcan lombtrágyát vásárolnak.

Milyen termékek után jár a „vadriasztó”?

Már egy hónapja térítésmentesen adjuk a MagmaS (kénes nitrogén szuszpenzió, mikroelemekkel) mellé, a vásárolt termék 20%-ának erejéig. Most pedig a Vulcan Keserűsó koncentrátumok vásárlása után adunk (6% mennyiségben) vadriasztó folyadékot. Vagyis, egy 1000 literes IBC tartály mellé 60 liter vadriasztó jár. Ez így elegendő 50–60 hektár egyszeri tápanyaggal történő lombtrágyázására, és a vadak rágási kárának csökkentésére.

Akciós banner, Vulcan


Hogyan juttassuk ki?

A Vulcan folyékony tápanyagokat (Keserűsó koncentrátum, MagmaS stb.) és a vadriasztó oldatot együtt juttassuk ki, közepes vízmennyiség felhasználásával (200–250 liter/ha). Növényvédő szer (gomba vagy rovarölő) mehet még a permetezőbe, de végezzünk előtte egy keverési próbát. A Keserűsóból válasszunk cinkdúsításút a kukoricára, cirokra, bórdúsításút a napraforgóra, szójára.

A MagmaS pedig kis dózisban (5–8 liter/ha) bármelyik növénykultúrában egyformán használható. Amennyiben így teszünk, szebb lesz az állomány, a levél (virág, bimbó stb.) pedig nagyon keserű ahhoz, hogy tovább rágják a vadak.

Akciós banner, Vulcan


Bővebb információért hívja a területileg illetékes szaktanácsadókat.

[email protected] 
www.vulcanagro.hu

VulcanAgro