fbpx

Zsámba Petúr, a Máviprod Magyarország Kft. cégvezetője beszél nekünk a vállalatról

Írta: Szerkesztőség - 2018 augusztus 23.

Zsámba Petúr, a Máviprod Magyarország Kft. cégvezetője beszél nekünk a vállalatról

Mivel foglalkozik az Önök cége pontosan?

A Perkins ipari motorok és az FG Wilson dízel aggregátorok kizárólagos hazai márkaképviselete vagyunk, valamint különféle mezőgazdasági gépek értékesítésével és szervizelésével is foglalkozunk. Mióta vannak a piacon?8 éve, 2010-ben indultunk. Büszkék vagyunk rá, hogy minden évben sikerült növelni az eredményeinket. 2017-ben elértük a közel 1,2 milliárdos árbevételt.

Mely területről érkezik a legtöbb ügyfél?

Az igazi húzóerő számunkra a mezőgazdaság, de sok Perkins motort találni az építőiparban és dízel áramfejlesztőkben is. Az aggregátor-üzletágban rendkívül sokrétű az ügyfélkör, hiszen ahol fontos a biztonságos áramellátás, ott valószínűleg dízel áramfejlesztő is van. Az FG Wilson, mint prémium gyártó, valamennyi filmforgatás gépparkjában előfordul.

Területileg Önök hol tevékenykednek?

Magyarország teljes területén, de a központunk Sóskúton van, Budapest mellett. Az alkatrészek többségét 1 munkanapon belül kiszállítjuk, a szervizcsapataink pedig akár már a bejelentés napján kiszállnak a helyszínre.

Mit várhatunk a jövő dízel motorjaitól, van-e még a dízel üzemnek jövője?

A munkagépek és ipari berendezések területén még biztosan hosszú ideig van. Azonban egyre komolyabb szigorítások vonatkoznak itt is a károsanyag-kibocsátásra, ez pedig nem csak felhasználói oldalról igényel komolyabb képzettséget, hanem a mérnököket és szerviztechnikusokat is próbára teszi. Megfelelő infrastruktúra nélkül, mint diagnosztikai eszközök, célszerszámok és képzett szerelők, az új motorokat már nem lehet megfelelően javítani.

Miben látja a cég sikerének titkát?

Leginkább a csapatban. Fontosnak tartom, hogy a munkatársak megkapják a szükséges képzéseket, eszközöket, komfortot, hogy kellő önbizalommal és szaktudással tudjanak segítséget nyújtani. A hazai kritikus munkaerőhiány ellenére eddig mindig sikerült megőrizni a szolgáltatás magas színvonalát, így az utánpótlásra kellő figyelmet fordítunk a jövőben is.

 

MÁVIPROD Magyarország Kft.

2038 Sóskút, Bolyai János utca 8.

Tel.: +36 (23) 560 023; fax: +36 (23) 560 024

http://www.maviprod.hu