fbpx

Mazug Ponyva: negyedszázados tradíció

Írta: Agrárágazat.hu - Hirdetés - 2020 december 31.

25 szép év nagyívű fejlődéssel: a Mazug Ponyvánál ezt jelenti a hagyomány!

Huszonöt éve vágott bele az első feldolgozásra váró ponyvatekercsbe az akkor családi vál­lalkozásnak indított cégünk alapítója. Mára valósággá vált az, ami a minőségért elkötelezett ipari vállalkozások álma: elégedett ügyfélkör, stabil teljesítőképesség, tágas integritás az ágazatban.

 

ponyvafedésű csarnokrendszer

 

Huszonöt termő év

Huszonöt év alatt a csecsemő férfivé válik, a gyümölcsfa bőven termőre fordul, és egy vállalkozás – ha kellő szorgalommal művelik – érett szervezetté válik. Huszonöt viharoktól sem mentes, de napsütésekkel tarkított év végéhez érkeztünk idén novemberben. Az 1994-ben létrehozott egykori „garázscég” mára a hazai ponyvagyártás meghatározó szereplőjévé nőtte ki magát. Talán vidéki mivoltunknak és földrajzi fekvésünknek köszönhetően pályafutásunkat végig a mezőgazdasághoz való erős kapcsolat jellemezte, és kísérte végig. Így volt ez az elmúlt 25 éven keresztül, és ezt az utat tűztük ki piros-fehér-zöld lobogónkra a következő negyedszázad tervezésekor, annak megkezdése előtt.

 

Negyedszázados fejlődés

A Mazug Ponyva életében az elmúlt két és fél évtized bővelkedett a fejlesztésekben. Négy ütemben építettünk üzemcsarnokokat, aminek köszönhetően ma már több mint 1 000 m2 fedett épületben folyhat a ponyvaszerkezetek gyártása. Az utolsó, idei évben átadott üzemrésznek köszönhetően szerkezetlakatos üzletágunk is a legmagasabb szinten munkálhatja meg a ponyvafedéseink alá készülő acélszerkezeteket. Szükségszerű is volt az infrastrukturális fejlesztés, hiszen a jelenlegi 30 fős szakértőgárdánk így tud hatékonyan értéket teremteni. A hosszú évek alatt műhelyünket sikerült felszerelni a legmodernebb PVC-feldolgozógépekkel, ebből adódóan magas színvonalon folyhat a ponyvagyártás.

 

ponyvaoldalfal

 

Ez tudjuk, ezt nyújtjuk

A mezőgazdaság háttériparaként több fronton is kiszolgáljuk az ágazatot.

  1. Megalakulásunk óta készítjük a billenőplatós pótkocsik és teherautók ponyváit. Jelenleg már ponyvatartó szerkezetet is gyártunk a takaróponyvákhoz. Negyedszázados tapasztalatunknak köszönhetően igen széles körű kialakítási módokat tudunk megrendelőnknek ajánlani!
  2. Sikertermékünk a ponyvafedésű csarnokrendszer, amelyet két különböző termékkategóriában gyártunk: típusterv alapján készülő ponyvacsarnokainkat kedvező ár-érték arányuk jellemzi, egyedi méretű ponyvacsarnokainkat pedig a megrendelő legpontosabb igényeihez tudjuk igazítani. Legyen szó állattartásról, lovardáról vagy raktározásról, géptárolóról, a ponyvafedésű sátorrendszerünk büszkén megállja a helyét!
  3. Elsősorban állattartó épületek és nyitott tárolószínek oldalát zárjuk le függőleges irányban ponyvaoldalfal segítségével. Ennek a megoldásnak legfőbb előnye, hogy gyorsan mobilizálható, kialakítás függvényében vízszintes vagy függőleges irányban. Felhasznált alapanyagok tekintetében számtalan lehetőség közül választhat a megrendelő. A strapabíró PVC-ponyvától a légáteresztő PVC-hálóig tudunk oldalfalat gyártani, hogy kordában tartsuk az időjárást.
  4. Speciális és egyedi géptakarók, gépkabinok, ponyvacsövek, garatkiömlők, takaróponyvák, munkagéptartozékok gyártásában is partnerek vagyunk, legyen szó akár permetező- vagy meggyrázógép ponyvájáról, akár egy vetőgép takarójáról. Kiterjedt megmunkálási technológiánknak köszönhetően ponyvakészítésben nem ismerünk lehetetlent!

Az elmúlt negyedszázadban töretlen fejlődésük miértje egyértelműen megfogalmazható: alázatos munkavégzés, elszánt tanulni vágyás, és bátor hozzáállás az új kihívásokhoz! Ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy szervezetünkben dolgozó legjobb szakembereink sorát mára évtizedes múlt köti a MAZUG PONYVÁHOZ!

Mi ezt nevezzük tradíciónak!