fbpx

Így arat az Alliance Agriflex 372 VF: teherbírás, nyomás

Írta: - 2023 június 05. -Hirdetés

Vincent Boué, délnyugat-franciaországi gazdálkodó és vállalkozó számára a teherbírás és a nyomástartomány volt a két legfontosabb jellemző, ami miatt úgy döntött, hogy Alliance 372 VF abroncsokat szerel Bourgoin B410 típusú kukoricakombájnjára.

Vincent Boué idősebb testvérével, Stéphane-nal együtt egy vetőmag-kukorica feldolgozására, azaz betakarítására és válogatására szakosodott vállalkozást vezet. A testvérek Landes megyében lévő saját gazdaságukban kukorica-vetőmagot is termesztenek, és egy válogatóállomásuk is van Pau közelében, Pyrénées-Atlantiques megyében, ahol saját és más termelők kukoricáját is feldolgozzák.

Az új kukoricaszedő fejek nagyobb súlyt jelentettek

„Két Bourgoin B410-es kukoricakombájnnal rendelkezünk, amelyeket 2012-ben, illetve 2014-ben vásároltunk. Ezeknél a gépeknél az első tengelyen lévő abroncsokat 2022 szeptemberében Alliance Agriflex 372 VF gumiabroncsokra cseréltük” – meséli Vincent. A választás során elsősorban az Agriflex 372 VF nagy teherbírása számított. A farmer rámutatott: „A kombájnokon kicseréltük a kukoricaszedő fejet, és 4-sorosról 7-sorosra váltottunk. Mivel az új kukoricaszedő fej kicsit nehezebb, a korábbi gumiabroncsok szerkezeti problémái nyilvánvalóvá váltak, ezért nagy teherbírású gumiabroncsot kerestünk.”

Vincent és Stéphane számára a széles nyomástartomány ugyanilyen fontos volt: „Egy ilyen széles választék lehetővé teszi számunkra, hogy nehéz körülmények között is a lehető legalacsonyabban tartsuk a gumiabroncsok nyomását.” Mivel azonban a szántóföldön az összes kukoricaszárat felaprítják, megerősített futófelületre van szükség ahhoz, hogy a teljes nyomástartományban ellenálljon a száraknak.”

Megfizethető ár/teljesítmény arány

A Boué kombájnok első tengelyeire 865/32 méretű gumiabroncsokat szerelnek. A hagyományosan kihívást jelentő munkakörülmények miatt az Alliance gumiabroncsokra adott 10 éves jótállást is figyelembe vették. A Boué testvérek úgy vélik, hogy az Agriflex 372 VF ár/teljesítmény aránya összességében nagyon kedvező. Vincent következtetése egyértelmű: „300 órányi használat után, ami viszonylag könnyen ment, mert nagyon száraz körülmények között dolgoztunk 2022-ben, teljesen elégedettek vagyunk. Útközben is nagyra értékeljük a kényelmet. A mai napig nagyon elégedett vagyok ezekkel az új Alliance abroncsokkal!”



A jól bevált Alliance Agriflex 372 VF radiál gumiabroncsok hamarosan új méretekben is elérhetők lesznek a traktorokhoz és betakarítógépekhez. A VF abroncsok elismert vezető szerepet töltenek be a radiál gumiabroncsok piacán: Az Alliance VF technológiája hatékony talajvédelmet, megnövelt hatékonyságot és termésnövekedést biztosít.

2022-ben összesen 15 új méretet dobtunk piacra, ez év elején pedig hármat. Az év folyamán további méretek megjelenése is várható.

www.yokohama-oht.com