fbpx

Alliance 344 FORESTAR ELIT – teljesítmény, megtérülés

Írta: - 2023 szeptember 04. -Hirdetés

Az erdészeti munkagépek gumiabroncsai tekintetében Laurent Charrière, a francia Centre Bois erdészeti vállalat elnöke világos stratégiát dolgozott ki: Alliance 344 Forestar ELIT gumiabroncsokat használ a munkagépeihez.

Az Auvergne-i Allègre-ben található Centre Bois erdészetre, fakereskedelemre, valamint gépi fakivágási és fakitermelési szolgáltatásokra szakosodott vállalat, amely főként Lozère, Gard és Aveyron megyékben tevékenykedik. A vállalat munkájának nagy részét a francia Office National des Forêts számára végzi. Az évi 40-50 ezer köbméternyi kitermelt mennyiség, a lejtőkön és hegyoldalakon való gyakori munkavégzés miatt a gumiabroncsoknak a tapadás, az általános teljesítmény és az élettartam tekintetében is jól kell teljesíteniük ahhoz, hogy elnyerjék Laurent bizalmát, és legközelebb is ezt a gumiabroncsot használja.

 „Tehát minden munkagépünket az Alliance 344 Forestar gumiabroncsokkal szereljük fel, néhány gépen pedig a 344 ELIT alacsony nyomású típust alkalmazzuk” – mondta Laurent. Hozzátette: „Ezt a döntést nem bántuk meg, különösen az alacsony nyomású gumiabroncsok tekintetében.”

Talajvédelem és páratlan vezetési kényelem

Az egyedülálló 344 Forestar ELIT modell, amelyet először a vállalat egyik nagy kapacitású szállítójárművére szereltek fel, továbbfejlesztett konstrukcióval és rugalmas, erős oldalfalakkal rendelkezik. Ez lehetővé teszi, hogy a gumiabroncs feleakkora légnyomással is ugyanakkora terhelést elviseljen, mint a hagyományos erdészeti gumiabroncsok. Közben a nagy érintkezési felületnek köszönhetően alacsonyabb talajtömörítést tesz lehetővé. A gumiabroncs egyszerre biztosít nagy tapadást, csökkenti az üzemanyagköltségeket, és növeli az általános termelékenységet. Laurent külön kiemeli, hogy az alacsony nyomású gumiabroncsok „valódi kényelmet biztosítanak a vezető számára, és mindenekelőtt olyan vezethetőséget tesznek lehetővé, amely véleményem szerint a mai napig páratlan.”

Laurent úgy látja, ez annak köszönhető, hogy a gumiabroncs nagy erejű ütközéskor elhajlik, „így a vezető nem rázkódik állandóan a fülkében. Másodszor pedig a tapadás páratlan módon javult a többi abroncshoz képest. Ez azt jelenti, hogy jó néhány helyzetben megengedhetjük magunknak, hogy ne szereljük fel az erdészeti lánchevedereket a kerekekre, mert a gumiabroncsok bőven kompenzálják a más típusú gumiabroncsoknál tapasztalható tapadáshiányt.”

Tökéletesen alkalmas hosszú élettartamra

És ezzel még nincs vége, hogy a Centre Bois elnöke miért szereti az Alliance 344 Forestar és az Alliance Forestar 344 ELIT modelleket. Bár a jóslás nem tartozik a feladatai közé, a 344 ELIT gumiabroncsok körülbelül 7000 munkaóra után is „tökéletesen alkalmasak arra, hogy további legalább 3000 órán át használni tudjuk őket” – mondja Laurent. Felvázol egy egyszerű egyenletet: „Ha a normál gumiabroncsokhoz képest nézzük a 344 ELIT többletköltségeit, akkor egy pillanatig sincs min haboznunk. Az alacsony nyomású gumiabroncsok többletköltségét gyorsan kompenzálja a kapacitás és a kopásállóság.”

Ha valaki bizonyítékot szeretne, az alábbi válasznál jobbat nem is találhat: „Az új gépeink alacsony nyomású gumiabroncsokkal vannak felszerelve! Egyértelmű, hogy az Alliance gumiabroncsok hosszú utat tettek meg az elmúlt években, és a jelenleg megrendelt munkagépeinket is ezekkel fogjuk felszerelni” – zárta Laurent Charrière.

Itt tekintheti meg a videót!