fbpx

Beköszönt a sertéstartás új korszaka!

Írta: - 2023 április 14. -Hirdetés

A technológia vívmányokra mindannyian másképpen tekintünk. Van, aki élen jár az újabbnál újabb megoldások alkalmazásában, az állandóan újítók táborát gyarapítja. Mások óvatos duhajként információt gyűjtenek, már meglévő tapasztalataikra építenek, mielőtt döntést hoznak. Abban azonban mindkét tábor egyetért, hogy állattartóként a jószágokról való gondoskodás alapvető érdek. A sertéstartásban is az a cél vezérel mindannyiukat, hogy az állatállomány életciklusa alatt a lehető legegészségesebb legyen.

Ezt azonban megfelelő munkaerő nélkül megvalósítani szinte lehetetlen. A munkatársak hiánya pedig egyre több állattartó telepet érint, így a korszerű technológiák bevezetése több szempontból is létfontosságú. A legújabb sertéstartási megoldások tervezői kettős célt tűztek ki maguk elé: az egyre csökkenő humánerőforrás „pótlása” mellett az állat jóllétét, egészségét és termelékenységét is maximalizálni akarták.

Amit néhány éve csak feltételeztünk, az mára igazolt ténnyé vált: az innovatív sertéstechnológiával felszerelt telepek hatékonyak és nyereségesek. A gazdasági megtérülés azonban nem csupán a telep eredményességében nyilvánul meg, de segít az optimalizált üzemeltetés és irányítás elérésében is. Az automatizált megoldások a költségcsökkentés lehetőségét nyújtják olyan területeken, mint az élőmunka-ráfordítás, az energiafelhasználás, a takarmányozási költség vagy a betegségek elleni védekezés költsége. A modern sertéstenyésztés, valamint az azt kiszolgáló kedvező feltételek alapvetően változtak meg. Új technológiák és szemlélet nélkül ugyanis nem lehet garantálni a minél nagyobb hatékonyságot. Képzeljen el egy olyan csúcstechnológiával felszerelt sertéstelepet, ahol a precíziós takarmányozástól a hízóválogató kapuig valós idejű információkat (testtömeg, aktivitás, stb.) kap az állatállományról!

Azonban az innovatív technológia önmagában nem jelent megoldást, hiszen a kívánt eredmény eléréséhez a legmagasabb szintű csapatmunkára is szükség van! A Bentley farm csapatában olyan specialisták kaptak helyet, mint például az építész-tervező és kivitelező, az állattenyésztő, a takarmányos vagy a szakértő villamosmérnök.  A modern sertéstelep alapja, hogy a technológiai újításokat helyszínre szabjuk. Ahány állattartó telep, annyi kivitelezési lehetőség.

Ha az Ön számára fontos az állatjólét és a magas színvonalú termelés, akkor válassza Európa egyik vezető sertéstechnológiáit!

Új telepet építene vagy a meglévő fel- és megújításán gondolkodik? Mi a minden részletre kiterjedő megtervezésétől kivitelezésen át a beüzemelésig az Ön sikeréért dolgozunk.

Kérje ingyenes konzultációnkat, beszélgessünk róla, hogyan tudjuk az Ön gazdaságát is jövőt állóvá tenni! Várjuk jelentkezését e-mailben a [email protected] címen.
További információ: www.farmtechnika.hu.

A legkorszerűbb sertésistállók építésében szerzett több mint 85 év tapasztalat magáért beszél.

DÁN TERVEZÉS VILÁGMÉRETŰ TAPASZTALAT           NÉMET MINŐSÉG