fbpx

Agrifac Condor önjáró permetező

Írta: - 2016 január 26.

A gyártó hollandiai központjában évente több mint 100 db önjáró permetezőgép készül.

A magas kultúrák miatt a piacnak, így a magyar gazdáknak is szüksége volt egy olyan permetezőre, ami helyettesíteni tudja a légi permetezést. Az Agrifac Condor önjáró permetező közel 2 méteres hasmagasságával kiválóan tudja teljesíteni ezeket az igényeket.

A robosztus keretet ultrahangos szintező rendszer egészíti ki, ami biztosítja a konstans távolságot a talajtól vagy a növénykultúra magasságától számolva, megkönnyítve ezzel a gép kezelőjének munkáját. A négy légrugóval kiegészített StabiloPlus „lengőkaros” alváz úgy lett megtervezve, hogy a járószerkezet független legyen a hord résztől, így kivédve a keretre érkező káros mozgásokat. A nyomtávállítás belülről, az érintő felületről vezérelhető és akár centiméteres pontossággal módosítható. A gép hasmagasságát szintén a fülkéből változtathatjuk, könnyen és egyszerűen.

A legutolsó Agritechnica kiállítás alkalmával bemutatták azt a mobiltelefonos applikációt, amelynek segítségével a fúvókák szórásképéről egy egyszerű mozdulattal meggyőződhetünk. Az EcoTronicPlus alkalmazás segítségével a telefonról vezérelhetjük a szivattyút és a keret szakaszait (akár fúvókánként is lezárhatjuk) így az ellenőrzés során nem kell a fülkébe felmászni, majd újra le a kerethez.

„A légi permetezés folyamatának szigorodásával egyre jobban kezd kiszorulni a helikopter és a repülő a növényvédelemből. A helyüket a legmegfelelőbb géppel kell helyettesíteni, erre egy önjáró permetező a megfelelő megoldás. Az Agrifac az állítható hasmagasságának és nyomtávnak köszönhetően biztonságosan közlekedik a közúton és kiváló munkatársnak bizonyul a permetezésben. Kompakt, gyors és egyszerűen kezelhető.” – Szabó Gábor, Agrifac termékmenedzser

Tekintse meg az Agrifac Condor önjáró permetezőgépet a 2016. január 27-30. között megrendezésre kerülő AgrárgépShow kiállításon, a HUNGEXPO D pavilonjában!

Termékismertető videó: