fbpx

2021-et AGRITECHNICA nélkül éljük meg a Covid miatt

Írta: Barna Ferenc - 2021 március 30.

A DLG (Német Mezőgazdasági Társaság) nehéz döntést hozott: a 2021-es hannoveri csúcsrendezvényt a járványügyi helyzet folyamatosságára, valamint az átoltottsági szint lassú kialakulására hivatkozva elhalasztják. Ennek köszönhetően a mezőgazdaság minden szintű szereplője AGRITECHNICA nélkül marad 2021-ben.

 

Új dátum – 2022. február 27. és március 5.

 

Mezőgazdaság és kiállítás - AGRITECHNICA
AGRITECHNICA nélkül, a 2021-es kiállítás címere lehetne a fantom traktor (Fotó: AGRITECHNICA)

 

Reinhard Grandke, a DLG vezérigazgatója szerint

Szervezőként elsődleges cél a kiállítók és a látogatók biztonságának garantálása. A jelenlegi helyzetben ez most nem oldható meg. A négy hónapos csúsztatással a szervezők garantáltnak látják, hogy megteremtődnek azok a feltételek, melyek alapján a résztvevő vállalatok számára a szükséges biztonság adott lesz.

A kiállítók (a gyártók és forgalmazók) tudják, hogy szükségük van a kiállításra, hiszen a mezőgazdasági csúcstechnológia megjelenésének, bemutatásának egyik legjelentősebb platformja. A járvány ellenére az agrártermelők befektetnek, a termeléshez, termesztéshez a fejlesztések évről évre megtörténnek. Ezért igény van az élő eseményre, ahol a gazdák és a vállalkozók megismerhetik testközelből az innováció eredményeit, és közvetlenül cserélhetnek tapasztalatot a cégek képviselőivel, illetve egymással.

 

Mezőgazdaság és kiállítás - AGRITECHNICA
2021-ben nem lesz ilyen tömeg, mert nem lesz kiállítás (Fotó:
AGRITECHNICA)

 

A járványügyi helyzetre hivatkozva

Az utóbbi hetekben több, nagy gyártó mondta vissza a 2021-es AGRITECHNICA kiállításon való részvételt. Szinte mind a biztonságra, a járványügyi helyzetre hivatkoztak. A járványkezelés, a védőoltások nem úgy haladnak Európa szerte, mint azt várták. Így a korábbi, közel 90%-os részvételi arány fokozatosan csökkent a lemondások miatt.

 

Forrás: AGRITECHNICA