fbpx

Nem rendezik meg 2022-ben az AGRITECHNICA szakkiállítást Hannoverben

Írta: Fodor Mihály - 2021 december 13.

A szervező DLG véleménye szerint a romló járványügyi helyzet és a jelenlegi hatósági előírások miatt a világ vezető mezőgazdasági gépkiállításának megrendezéséhez szükséges feltételek már nem teljesülnek.  A következő Agritechnica 2023. november 12. és 18. között kerül megrendezésre.

Agritechnica

Tekintettel a koronajárvánnyal kapcsolatos jelenlegi németországi és globális fejleményekre, a világszerte rohamosan növekvő esetszámra és az ezzel kapcsolatos utazási korlátozásokra, valamint a hatósági előírásokra, a DLG (Német Mezőgazdasági Társaság) mint szervező, a VDMA Mezőgazdasági Gépipari Szövetség és az Agritechnica kiállítói tanácsadó testülete közösen arra a következtetésre jutott, hogy a világ vezető mezőgazdasági gépkiállításának megrendezéséhez szükséges feltételek már nem teljesülnek. Ebben a helyzetben a látogatók, a kiállítók, a partnerek, a tagok és a személyzet egészsége és biztonsága a legfontosabb. A következő Agritechnica szakvásárra 2023. november 12. és 18. között kerül sor Hannoverben, Németországban.

Az Agritechnica 2022 tavaszán a mezőgazdaság és az agrárgazdaság nemzetközi helyszíne lett volna. A szakmai eszmecsere, a hálózatépítés és az innováció állt volna a középpontban, és a fenntartható mezőgazdasághoz szükséges impulzusokat adta volna. Mind a kiállítás, mind a technikai program már megjelent, és nagy érdeklődésre talált a világ vezető szakvásárának látogatói körében.

„Sajnálattal állapítottuk meg, hogy az elmúlt hetek romló járványügyi helyzete és az ebből fakadó aktuális hatósági rendelkezések nyomán olyan rendkívüli helyzet alakult ki, amelyben az Agritechnica zavartalan lebonyolítása már nem lehetséges. Mélységesen sajnáljuk a lemondást, hisz sok kiállítónk, partnerünk, látogatónk és tagunk, valamint a DLG teljes csapata már jelentős munkát fektetett az előkészületekbe. Most az Agritechnica 2023, valamint a jövő évre tervezett többi nemzeti és nemzetközi DLG rendezvény és vásár előkészítésére összpontosítunk” – mondta Dr. Reinhard Grandke, a DLG vezérigazgatója.

„Mindannyian mélységesen sajnáljuk, hogy az Agritechnica 2022 mégsem kerülhet megrendezésre – egyrészt, mert az egész iparág már nagy várakozással tekintett a vezető szakvásár elé, másrészt, mert a gazdálkodók így nem láthatják személyesen azokat a gépinnovációkat, amelyek a személyes munkájukra is hatással lesznek a közeljövőben. Az innovatív gépek, berendezések és szoftvereszközök jelentősen hozzájárulnak a fenntartható mezőgazdasági gépgyártási folyamatokhoz. Az, hogy széleskörű innovációs portfóliónkat nemzetközi színpadon, élőben mutathatjuk be a széles iparági közönségnek, a mai napig aranyat ér. Mi, mint mezőgazdasági gépipari szakértők, ezért kiállunk a világ vezető szakvására mellett, és már most várjuk az Agritechnica sikeres újraindítását Hannoverben, 2023-ban” – mondta Dr. Bernd Scherer, a VDMA Mezőgazdasági Gépipari Szövetség ügyvezető igazgatója.

Az Agritechnica innovációs díjazottjainak bejelentése

„Az Agritechnica lemondásáról szóló döntés különösen nehéz számunkra, mivel sok vállalat kifejezetten ezt a vásárt célozta meg innovációinak bemutatására” – mondta Freya von Czettritz, az Agritechnica projektmenedzsere. – Annak ellenére, hogy az Agritechnica jövőre nem a tervezett módon kerülhet megrendezésre Hannoverben, továbbra is lehetőséget biztosít arra, hogy a mezőgazdasági gépiparban az innovációkat helyezzük a középpontba. Ezért a tervek szerint kihirdettük a nemzetközi mezőgazdasági gépek vezető innovációs díjának nyerteseit. Köszönet illeti a DLG innovációs bizottságát, amely egy arany- és 16 ezüstérmet ítélt oda a kivételes innovációkért. A díjazott innovációkat a http://www.agritechnica.com/innovation-award-winners weboldalon tesszük közzé. A DLG jövőre adja át hivatalosan a győztesek díjait.

A digitális platform továbbra is elérhető

Az Agritechnica 2021 novemberében indított kiegészítő digitális platformja a tervek szerint továbbra is elérhető lesz a www.dlg-connect.com címen, 2022 március végéig. A platform látogatói ingyenesen tájékozódhatnak a mezőgazdasági gépgyártók aktuális kínálatáról és információiról, valamint digitális eseményeken vehetnek részt, és hálózatot építhetnek a vállalatokkal és a gazdálkodókkal.