fbpx

Az Agrosprint Zrt. növekvő nyersanyag-szükségletéhez termelőpartnereket keres

Karcagon épülő új gyáregységével Európa legnagyobb, gyorsfagyasztott csemegekukoricát feldolgozó vállalata jön létre.

Agrosprint új gyárának terve

Az Agrosprint Zrt. több mint 30 éves múltra visszatekintő, zöldség- és gyümölcstermékek feldolgozásával és gyorsfagyasztásával foglalkozó, magyar tulajdonú családi vállalkozás, amely jelenleg két magyarországi gyáregységgel rendelkezik, Karcagon, illetve Nyírlugoson.

A vállalat 2021–2023 között több mint 8 ha-os területen valósít meg egy zöldmezős beruházást a cég eddigi feldolgozóüzeme mellett, Karcagon. Az új gyáregységben az automatizált feldolgozás 9 500 m2-en működik majd, amihez közel 6 000 m2-en -20 °C-os mélyhűtő-tárolókapacitás fog kapcsolódni. A feldolgozás során keletkező szennyvízkezeléséhez 1,5 ha-on biológiai szennyvíztisztító üzem is létesül.

A fejlesztések eredményeként a vállalat több mint 60 új munkahelyet létesít, melyhez toborzási kampányát már elindította. Folyamatosan várják a jelentkezőket a meghirdetett pozíciókra a 2022-ben elinduló új gyártóüzemi feladatokhoz. Fő termékük a fagyasztott csemegekukorica lesz, de emellett további 15 növényt (pl. zöldborsót, kukoricát, zöldbabot, szemes babot, meggyet, cseresznyét, főzőtököt, paprikát, brokkolit, karfiolt, sütőtököt) dolgoznak majd fel.

Az új létesítmény gyártási kapacitása meghaladja az évi 35 000 t készterméket; ez közel 75 000 t intenzív szántóföldi nyersanyag feldolgozását jelenti, amit a vállalat kizárólag magyar termelőktől szerez be.

 A kapacitásnövelés miatt az Agrosprint – a már meglévő termelői partnerei mellé – újabb termelő gazdákat keres hosszú távú együttműködésre!

kukorica betakarítás

Versenyképes felvásárlási árakat és vetőmag-előfinanszírozást biztosítva, a megtermelt hűtőipari alapanyagot saját szervezésben betakarítják és beszállítják üzemeikbe. Termeltetési munkatársaik szaktanácsadással támogatják a növénytermesztést, struktúrájuk kisebb gazdálkodók szerepvállalását is lehetővé teszi. Hosszú távú, biztos értékesítési lehetőséget teremtenek a zöldségtermesztő partnereik számára. Ha Ön rendelkezik legalább 10 ha termőterülettel, várják jelentkezését!

A jelenlegi beruházásokkal nemcsak a fejlesztendő kistérségek munkaerőpiaci körülményei javulnak, hanem a vállalat egész Alföldre kiterjedő szántóföldi növénytermesztési integrációja is.

Az Agrosprint Zrt. alapanyag-feldolgozása a jelenlegi 90 000 t-ról 150 000 t-ra fog növekedni az elkövetkezendő 5 évben.

Az Agrosprint Zrt. napjainkra 35 országgal alakított ki kereskedelmi kapcsolatokat, melyek száma folyamatosan bővül, és kiterjed a kontinensen kívülre is – termékeikkel 70%-ban az exportpiacokat szolgálják ki, a beruházások révén több mint 50%-os exportpiaci terjeszkedésre és új, nemzetközi piacokon való megjelenésre lesz lehetőségük.

Feldolgozás

Termékeik jelentős hányada konvencionális termékként kerül felhasználásra, de jelentős a bébiétel-alapanyag- és a biotermék-előállításuk is. A vállalat stratégiájának fontos részeként a jövő fókusza – a kapacitásnövelés mellett – a termékinnováció és a háztartásokat kiszolgáló készételek fejlesztése lesz.

A magyarországi gyáregységek mellett a Romániában működő leányvállalat a gyorsfagyasztott kiskereskedelmi forgalmú zöldség- és gyümölcstermékek csomagolásával, értékesítésével foglalkozik. Mára a vállalat a román kiskiszerelt gyorsfagyasztott zöldség- és gyümölcsszegmens piacvezetője. A másik aktív leányvállalat, a Sprint-Farm Kft., mely több száz hektáron az anyacég termeléséhez szükséges zöldség- és gyümölcsalapanyagok egy részét biztosítja.

Amennyiben egy pénzügyileg stabil, nagy múltra visszatekintő és dinamikusan fejlődő vállalatcsoport beszállító partnere kíván lenni, várják megkeresését a [email protected] e-mail címen vagy a 06 30 370 4249es telefonszámon.

www.agrosprint.hu

www.facebook.com/agrosprint

Agrosprint Zrt. logó