fbpx

Aktivizáljuk talajainkat – aktív kalciummal!

Írta: - 2018 március 23.

Talajainkat folyamatosan érik savanyító tényezők, savanyító hatások, napjainkban még intenzívebben, mint akár a közelmúltban is. Ennek jelei egyértelműen láthatóak – rossz víz-, levegő- és hőgazdálkodású talajok, tömörödött, nehezen művelhető, vagy éppen szerkezet nélküli talajállapot – illetve közvetlenül akár nem is láthatóak –, ilyen a romló műtrágya-hasznosulás, degradálódó talajélet, kórokozó mikroszervezetek túlsúlyba kerülése.

 

A megfelelő termék

A probléma megoldása nem bonyolult. A megfelelő termék megválasztásával a talaj meszezése a műtrágya-kijuttatáshoz használt berendezésekkel ma már egyszerűen megoldható.

A TERRACALCO 95 egy ilyen termék.

Hatóanyaga aktív kalcium (kalcium-oxid), amely a talajnedvességgel azonnal reakcióba lép és 100%-ban hasznosul. Az új, innovatív termék szemcsés szerkezetének és kezelhető hektáronkénti dózisának (0,11 t/ha) köszönhetően műtrágyaszóróval könnyen és minimális porzással kijuttatható talajmeszező anyag, amely a talajban gyorsan fejti ki jótékony hatását. A savanyú talaj kémhatását a semleges irányba mozdítja el, javítja a talaj szerkezetét, vízháztartását, ezáltal a szélsőségekkel szemben – pl. aszály – ellenállóbbá teszi, és elősegíti a talajélet intenzifikálását, és javítja a műtrágya-hasznosulást.

Gyors oldhatóságának, gyors hatásának köszönhetően a kijuttatás ideje rugalmasan illeszthető a technológiába.

Összesen két olyan időszak van, amikor nem alkalmazható:

– közvetlenül a vetéssel egy menetben (minimum 1 héttel a vetés előtt ajánlott kijuttatni és sekélyen bedolgozni);

– erősen bokrosodott, nagy levelű, „összezárt” állományban (a szemcsék a talajra hulljanak, ne a növényre). A fentieket kivéve gyakorlatilag bármikor használható.

Állományban történő kezeléseknél ügyeljünk arra, hogy a növények felülete ne legyen erősen nedves!

Mit várhatunk az alkalmazásától?

– Gyors és egyszerű kijuttathatóságot – azaz úgy meszezünk, mintha műtrágyát szórnánk.

– Gyors hatást – a meszezés és pH-emelkedés előnyei már a meszezést követő kultúrában érezhetőek.

– Rendszeres ismételhetőséget – akár minden évben meszezhetünk, mivel egyszerűen kijuttatható anyagról, mérsékelt hektár dózisokról beszélünk.

A TERRACALCO 95 legfőbb előnyei tehát összefoglalva: gyorsan és pontos adagolással, egyenletesen, időben rugalmasan, mérsékelt talajtaposással kijuttatható, szállítható és tárolható, hatását gyorsan kifejtő, koncentrált talajmeszező anyag. Röviden: a TERRACALCO 95 segítségével a hatékony meszezés egyszerűen kivitelezhető.

Carmeuse Hungária Kft.

+36-30-436-0577

http://www.carmeuse-agrarium.hu

http://www.talajmeszezes.hu