AlgaTer® – az aszály „ellen” csak a talajban van válasz

Vállalatunk 2018-ban kezdte meg az AlgaTer® nevű új, fonalas talajalgát tartalmazó talajoltó anyag forgalmazását. A Klebsormidium bilatum zöldalga hazai talajainkban őshonos faj, fontos szerepet játszik a leromlott talajok életének „újraindításában”.

A talaj felszínét és a felső 10-20 cm-es talajréteget behálózva ún. biológiai kérget (1. kép) alkot. Ez megköti a beszivárgó nedvességet, csökkenti az aszálykárt, a talajszemcsék összeragasztásával a talajok szerkezetét képes javítani (2. kép). Az őszi kezelésről a fotók 2019. 03.27-én készültek Kaposfőn, Matesz Péter gazdálkodónál.

 

Szihalmon a Goldfarm Kft.-nél szintén az őszi kezelések mintavételezése történt. A szemmel is jól látható különbséget (kezelt és kezeletlen) a parcellákból szedett ugyanannyi darabszámú minta még jobban érzékelteti.

Az üzemi vizsgálataink is igazolták, hogy az AlgaTer® nagyon jó eredménnyel használható a hagyományos talajoltó anyagokkal együtt. A BactoFil® termékekkel való együttes alkalmazás után a területek értékelésénél azt láttuk, hogy az AlgaTer® biológiai kérge nemcsak segítette a talajbaktériumok munkáját (lásd gyökértömeg növekedés), hanem az általa termelt hormonok a zöldtömeg nagyságát a korábban tapasztaltnál nagyobb mértékben tudták megnövelni.

További információkért forduljon bizalommal kollégáikhoz, elérhetőségüket megtalálja honlapunkon!

agro.bio bactofil talajoltó zöldtömeg