fbpx

Ami a kukoricának jár…

Írta: Szerkesztőség - 2019 április 05.

Fitohorm Kukoricacsomag: amiben minden benne van

Hazánk vetésszerkezetében a kukorica bő 30%-os részarányt képvisel. Termesztésének sikere meghatározhatja a szántóföldi növénytermesztés eredményét, a gazdálkodás jövedelmezőségét. Ebben kiemelkedő szerepe van a termésbiztonságnak is, amely növelhető a biológiai és az agrotechnikai eszközök optimalizálásával, melynek alapvető fontosságú eleme a tápanyag-ellátás.

A FitoHorm-technológia visszafogott, erőteljes, egészséges zöld állományt generál a kapásnövényekben, így zömök ellenálló szár és aktívan fotoszintetizáló/asszimiláló levélzet képződik a növényállományban. A technológiában jelenlévő anyagok speciális tápelemtartalma és teljességgel újszerű formulációja, megfelelő időzítése révén kiváló minőség termelhető átlagos termőhelyi körülmények esetén is.

Miért ajánljuk a Fitohorm Kukoricacsomagot?

  • E csomagban minden benne van, ami a kukoricának az optimális termés eléréséhez szükséges.
  • Kiválóan keverhető növényvédő szerekkel.
  • Nem fog habzani, csomósodni, bedugulni a szűrő.
  • Csomagban kedvezőbb ár.

FitoHorm Turbo Cink

A cink az esszenciális mikroelemek közé tartozik. Nélkülözhetetlen szerepet játszik a csődifferenciálódásban. A kukorica jelentős termésveszteséggel reagál a cinkhiányra: ekkor a levelek érközi klorózisa, legvégül a levelek teljes kifehéredése figyelhető meg. Felvétele a növények számára kelatizált formában a leggyorsabb. A hazai piacon kapható kelatizált oldalműtrágyák között a FitoHorm Turbo Cinkben található a legmagasabb hatóanyag-tartalom, így könnyen felvehető ás szállítható cinkhez juttathatja kukoricáját.

FitoHorm Turbo Nitrogén

A kukorica nitrogénigényes növény. A szilárd és folyékony nitrogénformák kijuttatása a tenyészidőszak első negyedében általános technológiai megoldás. Ám a 8-10 leveles állapot után már nehézkes a növény nitrogén-utánpótlása. A FitoHorm Turbo Nitrogén erre nyújt megoldást. A kijuttatást követően a nitrogén-felszívódást a karbamidforma garantálja, míg az ureaformaldehid komponens kémiai tulajdonságainak köszönhetően fokozatos és egyenletes tápanyagellátást eredményez több héten keresztül. A formaldehides kivitelnek köszönhetően a növények megperzselődésének veszélye rendkívül alacsony.

FITOHORM KFT.

H-6500 Baja, Iparos u. 12.
Tel: +36 (79) 321-244; Fax: +36 (79) 424-378

Mobil: +36 (30) 708-1461;
[email protected]
www.fitohorm.hu