Az Amazone bemutatja az új Cayros függesztett váltvaforgató ekét

A Vogel&Noot ekegyártó cégnek az átvételével az Amazone tovább bővítette az eke-programját. A zöld-narancssárga színű új Cayros függesztett váltvaforgató ekéket a Amazone januárban az AgrárgépShow kiállításon állítja ki először.

Ezzel a Amazone kiegészítve az eddigi Cayron sorozatot a függesztett váltvaforgató ekék öt új tagját gyártja különböző méretekben és típusokban. A legkisebb, Cayros M jelű sorozat három-négy ekefejjel szerelt ekék max. 120 LE erőgépekhez használhatók. A Cayros M 78 cm gerendelymagasságú, eketest-távolsága 95 ill. 102 cm-től. A váz 120 x 100 x 8 mm, a fordítótengely átmérője 80 mm, a fokozatmentes fogásszélesség-állítással és hidraulikus kőbiztosítással akár 90 mm.

Az egyre erősebb szerkezeti elemekkel felszerelt, következő méretű sorozatok a Cayros XM, XMS és XS típusok max. 140 LE ill. 200 és 260 LE erőgépekhez használhatók. A program csúcsát a Cayros XS pro-ekék jelentik max. 105 cm eketest-távolsággal és max. 90 cm keretmagassággal. Ezek az ekék 200 x 150 x 10 mm vastag vázzal valamint 120 mm átmérőjű fordítótengellyel rendelkeznek. Ehhez a sorozathoz tartozik három típus 4-6 ekefejjel max. 380 LE erőgépekhez. Ezeket mint nagyteljesítményű ekéket nagyüzemek használatára tervezték. 

Valamennyi sorozat széles felszereltséggel rendelhető. Így az új ekéket választható módon mechanikus vagy hidraulikus fogásszélesség-beállítással is fel lehet szerelni. A kőbiztosítás esetén mechanikus, félautomata vagy teljesen automatikus, hidraulikus módozatok állnak rendelkezésre. Ezen kívül az Amazone öt különböző kormánylemezt is kínál, a réselt kormánylemezt is beleértve.

A Cayros ekék különleges, minőséget érintő jellemzője a ©plus-edzési eljárású hőkezelés a kormánylemezekhez. Ez a hőkezelés hosszabb élettartamhoz, nagy szakítószilárdságot, valamint kisebb vonóerőigényt és kisebb üzemanyagfogyasztást eredményez.

A Cayron eddigi sorozatát az Amazone öt további Cayros sorozatú függesztett váltvaforgató ekével egészítette ki különböző méretekben és típusokkal.

amazone eke függesztett technika váltvaforgató