A VM támogatja, hogy a városi fiatalok jobban megismerjék a vidéki életet

A VM támogatja, hogy a városi fiatalok jobban megismerjék a vidéki életetBudapest, 2013. április 17., szerda (MTI) – A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) támogatja, hogy a városi fiatalok jobban megismerjék a vidéki életet, a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége (Agyra) Vidék Kaland Programját – közölte a VM az MTI-vel.

A közlemény szerint a programra április 19-éig, péntekig még jelentkezhetnek a 18-35 év közötti városi fiatalok. Az Agyra április 24-től május 7-ig személyes meghallgatásokon választja ki azt a mintegy 40 fiatalt, akik egy hetet tölthetnek munkával egy fiatal termelő gazdaságában.

A Vidékfejlesztési Minisztérium támogatásával ebben az évben már nemcsak Magyarországon, hanem Romániában és Szlovákiában is ismerkedhetnek a városi fiatalok a mezőgazdasággal. A tárca 6 millió forinttal támogatja a kezdeményezést.

Az Agyra 2011-ben az Európai Bizottság támogatásával indította el a Vidék Kaland Programot. A múlt évben a program megnyerte az Európai Bizottság Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Főigazgatóságának (DG AGRI) versenyét, amelyet a Közös Agárpolitikához (KAP) kapcsolódó kommunikációs programoknak hirdettek meg a KAP 50. évfordulójára – tájékoztat a közlemény.

MTI 2013. április 17.

agrárágazat mezőgazdaság