fbpx

Az új BOBCAT 500-as széria

Írta: Szerkesztőség - 2013 április 17.

Fülke


Az új Bobcat kompaktrakodó teljesen újratervezett kezelőfülkét kapott, melynek köszönhetően a legtágasabb fülkével rendelkezik a kategóriában.

A gyártó 10%-kal növelte a fülke űrtartalmát, a belső zajszint pedig 60%-kal csökkent a korábbi modellhez képest.

Az első szélvédő 14%-kal, a tetőablak 43%-kal növekedett.

Ennek köszönhetően a kezelő jobb kilátás mellett egy sokkal csendesebb és tágasabb fülkében kezelheti a gépet, amely várhatóan jelentős hatékonyság növekedést, nagyobb biztonságot és kisebb fáradékonyságot eredményez a napi munkavégzés során.

Az előretolt fülke jobb rálátást biztosít az eszközre.

A túlnyomásos fülkébe a légköri szennyeződések nehezebben jutnak be munkavégzés közben, amely segíti a kezelő egészségi állapotának megőrzését.
A könnyen beállítható ülés, a kézre eső vezérlőkarok –melyek üléssel együtt és külön is állíthatóak – kényelmes kezelést biztosítanak.
bobcat fülke
A fülke oldalsó védőrácsai belülre kerültek, így az ablakok kívülről könnyebben tisztíthatóak.
Az új világító berendezések nagyobb fényerővel rendelkeznek és oldalirányban is szórnak a biztonságosabb éjszakai munkavégzés érdekében.
Külön érdekesség az opcióként kapható Delux panel, amely egy színes LCD kijelző a jobb konzol tetején.
Sok hasznos adaton túl ez teszi lehetővé a kulcs nélküli indítást, így minden gépkezelő külön indítókódot kaphat a gép használatához.
Ezen a kijelzőn választhatóak ki a gyárilag előre betáplált munkaeszközök.
A gép automatikusan az ehhez rendelt karakterisztika alapján dolgozik az adott eszközzel, függetlenül a gépkezelő manuális beállításaitól.
A Bobcat rakodógép család 4 féle vezérléssel kérhető, amelyek közül kettő tovább kombinálható, így minden felhasználó megtalálja a neki megfelelő módozatot.
bobcat fülke

Teljesítmény, karbantartás


A rakodó hidraulika rendszer teljesítménye is növekedett, amely még gyorsabbá és erőteljesebbé teszi a gépet.

Az átdolgozott hűtőrendszer jobb hűtési teljesítményt, elhelyezése könnyebb tisztítást eredményez.
A hűtők a motortér felett helyezkednek el, védve a rendszert a külső mechanikus sérülésektől.
bobcat
A növelt kapacitású, motortér alatt elhelyezett üzemanyagtanknak köszönhetően egy tankolással a gép tovább tud üzemelni, csökkentve a tankolások számát.
A tank elhelyezkedésében fontos szerepet játszott a gép súlyelosztásának tökéletesítése, ami egy kicsi és fordulékony rakodónál fontos tulajdonság.
További védelmet kapott a hidraulika csatlakozás és a hátsó alváz, így védve a gép ezen részeit a sérülésektől.
bobcat
A gép „V” forma kialakítású haspáncélja megkönnyíti a laza sáros talajon való közlekedést, mivel nehezebben fekszik fel a talajon, mint egy lapos haslemez, így onnan is könnyebben ki tudja szabadítani önmagát.
A motortér ajtó kialakítása során a legfontosabb szempont volt a motortér maximális védelme.
A vastag, egy lemezből préselt ajtó maximális védelmet nyújt az esetleges ütközések alkalmával, ami gyakran előfordul a kompaktrakodó gépek sajátos használata során.
bobcat
A Bobcat hajtásrendszer az egyetlen karbantartás-mentes láncház, ahol egy különleges „csokornyakkendő” alakú rendszer hajtja a rakodó kerekeit, szükségtelenné téve az után állítást, mivel a túlméretezett alkatrészek a motor erejének a többszörösét is képesek elviselni.
A tengelyek egy zárt rendszeren keresztül továbbítják a nyomatékot a kerekek felé, gátolva ezzel a sérüléseket, amelyek olajfolyáshoz, javításhoz vezethetnek.
bobcat
A Bobcat új típusai gyorsabb, gazdaságosabb, biztonságosabb és kényelmesebb munkavégzést eredményeznek, mely innovációkkal az eddig is világpiac vezető gyártó ismét magasra tette a mércét a kompaktrakodók világában.
Ennek csak a felhasználók örülhetnek.
Gyári Bobcat alkatrészek kedvező áron!