fbpx

Az éghajlatváltozáshoz alkalmazkodó gazdálkodás áll a brnói TechAgro fókuszában

Írta: Szerkesztőség - 2020 február 06.

Március 31. és április 4. között rendezik meg a Brnóban a TECHAGRO-t, a mezőgazdasági gépek nemzetközi szakvásárát, a SILVA REGINA-t, a vadászati vásárt és a BIOMASA-t, a megújuló energia kiállítását. Ez a vásáregyüttes a saját kategóriájában Európa három legnagyobb szakkiállítása közé tartozik. Közel 90 ezer négyzetméteren hétszánál is több kiállító mutatkozik be, és a vásárt több mint 110.000 érdeklődő keresi fel. A 2020. évi rendezvény teljes mértékben megtölti a vásárközpont területét. A kiállítás és a kísérő programok vezető témája az éghajlatváltozáshoz alkalmazkodó, fenntartható gazdálkodás.

TECHAGRO

A TECHAGRO-n a mezőgazdasági gépeket gyártó vezető nemzetközi vállalatok mutatkoznak be, elfoglalva a vásárközpont jelentős részét. A szakvásáron 16 ország kiállítói vannak jelen. A már bejelentkezett kiállítók között tudhatjuk az orosz mezőgazdasági gépgyártókat, és rekordszámú osztrák vállalat is jelezte kiállítói szándékát. Az idei évtől a TECHAGRO hangsúlyozottan és következetesen a növénytermesztésre összpontosít. A vásár területén több olyan tematikus csarnok is lesz, ahol a növénytermesztéshez kapcsolódó újdonságok mutatkoznak be: a technológiáktól kezdve az öntözőrendszereken át a vetőmagok, a műtrágyák bemutatójáig mindent megtalálnak itt a szakemberek. A TECHAGRO szerves részét képezi a méhészeti szakkiállítás és vásár is.

SILVA REGINA és BIOMASA

A SILVA REGINA látogatói a vadgazdálkodással és vadászattal, valamint – a korábbiakhoz képest nagyobb területen bemutatkozó – erdőgazdálkodási technológiákkal találkozhatnak. A megújuló energiára fókuszálva elsősorban a fa, mint energiaforrás felhasználásának lehetőségeit prezentálják.

Itt mutatkozik be a szakmai közönség számára a 2021 őszén Magyarországon sorra kerülő Vadászati Világkiállítás is. Az „Egy a természettel” mottó alatt megjelenő kiállítói standon bemutatkoznak a világkiállítás magyarországi helyszínei és programjai is.

Magyar részvétel

A TechAgro-n és a SILVA REGINA-n hagyományosan sok magyar kiállító vesz részt. Idén a CED – Közép-Európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. – szervezésében valósul meg a magyar közösségi stand, ahol a mezőgép gyártók mutatkoznak be. A SILVA Reginán a Vadászati világkiállítás magyar standján kívül jelen lesz még a VADEX, amely a vadászati lehetőségeket mutatja be az érdeklődőknek, valamint a vadászruházatot kínáló Huntertex Kft., a kézműves termékeket szaruból és fából készítő Barta Zsolt és a gyönyörű festményekkel érkező Muray Galéria is. Összesen mintegy 20 magyar kiállító vesz részt az idei brnói rendezvényen.

Kísérőprogramok

A három nemzetközi szakvásár kísérőprogramja elsősorban az klímaváltozás jellemezte időszak gazdálkodására összpontosít. Ennek szellemében konferenciát tartanak a „Termőföld a jelenlegi és a jövő generációnak”, valamint a „Mezőgazdaság 4.0” címmel. Az erdészeti program elsősorban a szúvészt követő erdő-újratelepítések kérdéskörét vizsgálja. A biomassza szakértők a fával, mint megújuló nyersanyaggal történő fűtés kérdésével foglalkoznak.

A látogatók a kiállítás honlapján vásárolhatják meg kedvezményes belépőjüket.

További információ:

Magyarországi képviselet
BD-Expo Kft.
www.bdexpo.hu/techagro

www.bdexpo.hu/silva-regina

www.bdexpo.hu/biomass