fbpx

Az Év Agrárembere 2019 Agrárinnováció Lóczi János

Írta: Csomor Zsolt - 2020 január 06.

Lóczi János kertészmérnöki, valamint pénzügyi és gazdasági menedzsment szakon végzett, s mára több évtizedes kertészeti tapasztalattal rendelkezik. Vállalatokat alapít, amiket létrehozásuktól a nemzetközi terjeszkedésig menedzsel. A Szentesi Gazdaszövetkezet Kft. tulajdonosa, ami 30 éve beszállítója a világ egyik legnagyobb étteremláncnak.

A Gremon Systems Zrt. ügyvezetője is, ahol a nemzetközi piacépítésért, a kereskedelemért és az üzletfejlesztésért felel. A Gremon Systems a 2013-as alapítása óta eltelt idő alatt mára kertészetben a világ egyik leginnovatívabb szoftver- és hardverfejlesztő, valamint gyártó cégévé vált, s több mint 24 országban találhatók ügyfelei. Célja a kertészeti szaktanácsadás digitalizálása, a távoli és adatalapú döntéstámogatás, illetve a vezérlés megvalósítása.

A Gremon Systems megoldásaival akár 50 százalékkal kevesebb víz- és műtrágyafelhasználás mellett nagyobb és jobb minőségű hozam érhető el, pontosabban előre jelezhető a várható hozam, s optimalizálható az élőmunka felhasználása.

A cégnél számos fiatal dolgozik, akiknek igyekszik fejlődési lehetőséget, támogató és inspiráló munkakörnyezetet biztosítani. Próbál mindent megadni számukra, ami segítheti a nemzetközi szakmai és személyes előre lépésüket. A Gremon Systems számos egyetemistának adott gyakorlati, illetve munkahelyet, akik számára János igyekszik átadni a szakmai tapasztalatát. Gyakran támogat képzőművészeti eseményeket is.

Az Év Agrárembere 2019 jelöltjeire január 20-ig szavazhat, a verseny honlapján, amelyet elérhet ITT