fbpx

Az Év Agrárembere 2019 Feldolgozó Élelmiszeripar Dr. Losó József

Írta: Csomor Zsolt - 2020 január 09.

Első diplomáját a Budapesti Műszaki Egyetem gépészmérnöki karán szerezte Dr. Losó József, majd a helyi termelőszövetkezetben dolgozott. Közben mérnöktanári, valamint élelmiszermérnöki és rendszertechnikai szakmérnöki diplomát szerzett, fagyasztástechnológiából doktorált. Tanulmányait a külkereskedelmi főiskolán, az oxfordi majd a dublini egyetemen folytatta. 2003-ban megvásárolta a Nestlé gyárat, mára a MIRELITE MIRSA Zrt. a gyorsfagyasztott tésztás, zöldség-, gyümölcs- és húskészítmények mellett félkész ételeket is gyárt 3 telephelyen, amiket MIRELITE márkanéven értékesít belföldön, s közel 60 külföldi országban is. A vállalatnál 6 évvel ezelőtt sikeres generációváltás történt, amit azóta két gyermeke vezet. Adrienn és Viktor teljes odaadással, sikeresen irányítja a vállalatot.

Több mint egy évtizedig az Európai Csemegekukorica Gyártók Szövetségének az európai alelnöke volt. Jelenleg a NAK Élelmiszeripari osztály országos elnöke, a FÉSZ alelnöke, a Kereskedelmi és Iparkamara fejlesztési bizottságának a tagja.

Szociális szervezetek mellett rászoruló családokat is támogat. A Miskolci Nemzeti Színházban MIRELITE díj alapított, amit az évad legkiválóbb színészei kapnak. Az általa létrehozott MIRELITE alapítvány a művészeteket és a tehetséges gyermekeket támogatja.

Folyamatosan támogat különféle ifjúsági sportot is. Albertirsa központi főterét fia tervezte, a megvalósítást pedig teljes egészében Dr. Losó József szponzorálta, ami MIRELITE Park néven ismert.

Az Év Agrárembere 2019 jelöltjeire január 20-ig szavazhat, a verseny honlapján, amelyet elérhet ITT