fbpx

Az Év Agrárembere 2019 Feldolgozó Élelmiszeripar Szabó Katalin

Írta: Csomor Zsolt - 2020 január 09.

Pszichológus végzettséggel ugrott az agrárium nyújtotta lehetőségekbe 2012-ben Szabó Katalin, amikor társával, Tölyhi Orsolyával megalapították a Magyar Czider Kft.-t. Célként tűzték ki, hogy kizárólag minőségi magyar almából természetes eljárással állítanak elő egészséges és prémiumminőségű termékeket. Ennek érdekében közgazdász végzettségű kollégája angliai tanulmányúton elsajátította az autentikus angol technológia fortélyait, miközben Katalin az üzem kialakítását és a márka arculatát hozta létre.

Elkötelezett, hogy megteremtse a ciderivás kultúráját, s megismertesse a fogyasztókkal a 100 százalék magyar alma tartalmú, adalékanyag-mentes terméket, mint a nagyipari technológiával gyártott ciderek alternatíváját.

Újabb mérföldkő a Magyar Czider Kft. életében, hogy új telephely nyitásával a gyártási kapacitás bővítésén dolgoznak. Ez lehetőséget biztosít egyrészt a termékportfólió bővítésére, másrészt új gyártási és csomagolási technológiák bevezetésére.

Katalin célja, hogy a környezetterhelést minimális szinten tartsák, ezért nemcsak a fair trade szellemében választanak a közvetlen környezetükben lévő kistermelők közül almalé beszállítót, de ezáltal a szállítás is alacsonyabb környezetterheléssel jár. Az új telephely kiválasztásánál is fontos szempont volt a szállítmányozásból adódó ökológiai lábnyom csökkentése.

Eddig szerzett szakmai tudását másokkal is szívesen megosztja, s támogat rendezvényeket és diákszervezeteket is saját termékeikkel.

Az Év Agrárembere 2019 jelöltjeire január 20-ig szavazhat, a verseny honlapján, amelyet elérhet ITT