fbpx

Az Év Agrárembere 2019 Kertészet Juhos Csaba

Írta: Csomor Zsolt - 2020 január 14.

Juhos Csaba gyermekkora óta résztvevője, 1991-től pedig tevékeny tagja szülei gyümölcstermelő és felvásárló gazdaságának. A Pázmány Péter Katolikus Egyetemen angol, amerikanisztika és kommunikáció szakokon diplomázott, majd a Budapesti Gazdasági Főiskola Külkereskedelmi Karán folytatta tanulmányait reklám szakirányon, miközben 10 hónapot gyakornokként töltött a müncheni zöldség-gyümölcs nagybani piac egyik vállalkozásánál.

A Fresh Fruit TÉSZ alapító tagja, 2008-tól pedig elnöke. A Keceli Meggyfesztivál alapítója, ami keretében zajlik hazánk egyik legnevesebb meggy szakmai konferenciája.

A FruitVeb küldöttjeként a berlini Arbeitskreis Sauerkirschen ülésein képviseli a magyar meggyágazatot. Évente szervezi Kecelen a Szilva szakmai konferenciát. A BKM-i Nemzeti Agrárkamara Kertészeti Osztályának elnökségi tagja. 2019-ben a Zsendülés konferencián Az év kertésze 2018 díjat kapta. Előadó több belföldi és külföldi konferencián és rendezvényen, s számos szakmai cikk szerzője.

A Keceli Kézilabda Club alelnöke, ahol az adminisztrációs és marketing munkát segíti. 2010-2014. év között Kecel város képviselő-testületének külsős kulturális bizottsági tagja. A keceli Civil Műhely Egyesület alapítója, ahol titkárként több mint 30 kulturális esemény szervezését irányította. 2016 óta a keceli Egyházi Oktatásért Alapítvány kuratóriumi tagja, ami az egyházi fenntartású helyi általános iskola működését segíti.

Az Év Agrárembere 2019 jelöltjeire január 20-ig szavazhat, a verseny honlapján, amelyet elérhet ITT