Bálázzon és csomagoljon a legjobbal!

Írta: Szerkesztőség - 2019 április 16.

A korábbi évek szeszélyes időjárásból kiindulva nehéz megjósolni, hogy milyen tavasz vár ránk. A kiszámíthatatlanságból fakadóan egyre jobban leszűkül a szálastakarmány betakarításának optimális időtartama, így előtérbe helyeződik a megbízható, üzembiztos, nagy teljesítményű munkagépek használata: ehhez kínál gépeket a McHale.

Mchale

A McHale név ma már jól ismert a magyar felhasználók körében. Az ír nemzetiségű vállalkozás szálastakarmány-betakarító gépek gyártására specializálódott, melyek méltán helytállnak a világ bármely részén, amit a hazai, olykor-olykor extrém helyzetek is alátámasztanak. A Szolnokon készülő McHale bálázók két alaptípusa az F-5000 sorozatú fixkamrás és a V-6 sorozatú változókamrás körbálázók. A gépek magas alapfelszereltsége biztosítja mindazt, ami az üzembiztos, nagyteljesítményű bálázáshoz elengedhetetlen. Ezek közül csak néhányat megemlítve pl. a 2,1 m munkaszélességű rendfelszedő, eltömődésgátló (medveölő), aprítókések, automatikus láncolajzás, kenhető csapágyazás, hálókötözés, robusztus, masszív kialakítás. Ezek a bálázók egyaránt alkalmasak száraz (széna, szalma) és nedves (szenázs) takarmány bálázására. A takarmány szempontjából fontos a minőség, hiszen csak jó minőségű takarmányforrásra alapozva lehet az állattenyésztésben megfelelő hozamokat elérni. Az elmúlt évek csapadékos tavaszai beigazolták, hogy érdemes elgondolkodni alternatív szálastakarmány-betakarításon, például a bálacsomagoláson, amit a meglévő szálastakarmány-betakarító munkagépparkra lehet alapozni. Az ehhez szükséges bálacsomagoló gépek széles választékát kínálja a McHale. Ennek a takarmányfajtának az előállítása természetesen költségesebb eljárás, de érdemes elgondolkodni azon, hogy mi a drágább; veszni hagyni vagy silány minőségben bebálázni az akár többször megázott szénának szánt anyagot, vagy optimális időben betakarítani egy a szénánál jóval magasabb beltartalmi értékekkel rendelkező takarmányt.

A gépek zavartalan működéséhez nélkülözhetetlen a gyors és biztos szerviz- és alkatrészellátás. Erre ad biztosítékot a hazai gyártóbázis. Ha további részletek is érdeklik, látogassa meg honlapunkat vagy hívjon bennünket a megadott elérhetőségek egyikén!

Szabó Tibor

Mchale