fbpx

Bárhova felállítható napelemes kamera rendszer

Írta: Szerkesztőség - 2019 június 07.

Szeretne távolról megfigyelni olyan területeteket, ahol se áramforrás, se internet nem áll rendelkezésre?

Létezik egy olyan napelemes rendszer, melynek az alapja egy SD kártyás GSM kamera. Működése nagyon egyszerű, mert tetszőleges helyre csak le kell telepíteni ezt a napelemes

megfigyelőállomást! A napelem az akkumulátort tölti, ami ellátja szükséges árammal a GSM kamerát. Beállítható a mozgásérzékelés és riasztások is, és a felvételek a helyszínen egy SD kártyára rögzíthetőek.

Ha a GSM kamerába bármely telefonszolgáltató adatforgalmas SIM kártyáját (célszerű korlátlan adatforgalmút választani) belehelyezi, máris megvalósul a távfelügyelet, hiszen a GSM kamera képét mobiltelefonon vagy számítógépen keresztül bárhonnan nézheti. Sőt! Amennyiben a kiválasztott GSM kamera típusa támogatja, úgy távolról forgathatja is, vagy rá is közelíthet dolgokra. A felvételek távoli mentése – a csomag részét képező szoftveren keresztül bármilyen internetre csatlakozó – akár irodai számítógépre is történhet!

Nehezen tudta eddig megvédeni az értékeit, felügyelni az embereit?

Mivel a napelemes megfigyelőállomást bárhova letelepítheti, így megoldódnak a korábbi problémák (pl. egyes területek, mivel nem volt a helyszínen áramforrás vagy vezetékes internet, nem voltak védettek)! Egy raktárépületet, vagy akár egy állattartótelepet is könnyedén megfigyelhet. Nem kell aggódnia, hogy ellopják az állatait, vagy terményét! Bármikor, bárhonnan ránézhet az SD kártyás GSM kamera élőképekre. Akár egy mobiltelefon segítségével is könnyedén megfigyelheti a telephelyén átmenő forgalmat, vagy a munkások mozgását.

Ne hagyja, hogy eltulajdonítsák, amiért Ön dolgozott meg!

A napelemes megfigyelőállomással könnyedén megvédheti jogos tulajdonát! Már maga a felszerelt akkumulátoros biztonsági kamera is meggátolja a legtöbb lopást, hisz nem éri meg onnan lopni, ahol a tolvajról felvétel készül. Így az SD kártyás GSM kamera már önmagában is védelmet biztosít!

A napelemes megfigyelőállomás legnagyobb előnye viszont a távoli elérhetőség! Bármikor, bárhonnan ránézhet a GSM kamera élő képekre. Akár egy mobiltelefonon, tableten vagy számítógépen keresztül. Telefonjára különféle eseményekre (pl.: mozgásérzékelés) riasztásokat is kérhet! A felvételeket Full HD minőségben az SD kártyás GSM kamerában egy mikro SD kártyán tárolni lehet. Lehetőség van a távoli rögzítésre is, pl. egy irodai számítógépen, mely folyamatosan be van kapcsolva és az internetre kapcsolódik! Így betörés, behatolás esetén a felvételek alapján a tettesek könnyen azonosíthatók és felelősségre vonhatók!

 

Hogy történik a beszerelés, beüzemelés? Kapok segítséget?

Az Agrogazda telepítő csapata készségesen felszereli, ha kell, kábelezi, beállítja, és elmagyarázza a rendszer működését. Viszont a napelemes megfigyelőállomás telepítése egy elég egyszerű feladat, amelyet bárki el tud végezni!

Összesen 3 fő komponens elhelyezését kell megoldania. GSM kamera, napelempanel, és egy akkumulátor, melyet zárt lemezszekrény dobozzal együtt szállítunk, hogy megvédjük az időjárás viszontagságaitól. Ha mindhárom egységet egy helyre (pl. egy magas póznára vagy a raktárépület falára) szereli fel, elég egyszerű dolga lesz. Továbbá: mivel a napelemes megfigyelőállomás nem igényel semmilyen egyéb vezetéket, így tetszőlegesen a jövőben bármikor áthelyezheti azt egy másik helyre.

Telepítést követően a mobiltelefonjára le kell tölteni egy applikációt, amibe meg kell adni a 4G-s GSM kamera azonosítóját, hogy lássa az applikáció a kamerát. Számítógépen pedig a csomag részét képező PC szoftverbe kell beírni a szóban forgó kamera elérési útvonalát, és máris lehet nézni a 4G kamera élőképeit, akár 64 db-ot egyszerre. Ennyire egyszerű!

Ha szeretné értékeit biztonságban tudni, nem kell tovább aggódnia, hisz a zsebében lévő mobiltelefonon keresztül azonnal értesülhet minden eseményről! Megelőzheti a lopásokat, szemmel tarthatja a területét bárhonnan a világon!

Bővebben a napelemes megfigyelőállomásról, az SD kártyás GSM kamera rendszerekről itt olvashat!

Ha tetszett a szakcikkünk, a jövőben se maradjon le a mezőgazdasági újdonságokról! Értesüljön már első kézből, még hamarabb! Iratkozz fel most ingyenes szakmai levelező listánkra!

Kattintson ide a részletekért!

Kocsis Árpád
Termékszakértő
[email protected]
+ 36 70/342-3887

Agrogazda.hu Mérőműszerek Kft.
Székesfehérvár, Zsombolyai u. 36.
+36 70/618-6225, +36 22/322-650
Web: www.agrogazda.hu;
E-mail: [email protected]