GPS-es sorvezetők növekvő szerepe a földművelésben

A Landasin-Agrogazda Kft. tudja, hogy a földművelés a pontos gépjárművezetőkkel kezdődik, de azért nekik is elkél a segítség! Az Agrogazda Kft. küldetésének tekinti, hogy gazdaságosabbá és komfortosabbá tegye a mezőgazdálkodást.szántó

Mit is jelent pontosan a precíziós gazdálkodás? Nagyvonalakban leírva olyan gazdálkodás, amelynél a táblán belül a helyi viszonyokhoz igazodva juttatjuk ki a tápanyagot (műtrágya, szerves trágya), a növényvédő szereket és a vetőmagot. A cél az, hogy a befektetett tőke megtérüljön úgy, hogy közben a környezetkárosítás mértéke minimális. Ez csak olyan gépekkel érhető el, amelyek a táblán történő mozgásuk közben változtatni tudják a kijuttatott anyagok mennyiségét és a műveletek módját. Ez az elvárás a globális helymeghatározó-rendszer (GPS) segítségével valósítható meg, mely rendszer lehetővé teszi, hogy pontosan tudjuk, hol tartózkodik a munkavégző gép, traktor. A precíziós gazdálkodás a mezőgazdasági fejlődéstől elválaszthatatlan termesztési rendszer, amelynek az elektronikai és számítógépes technikát kihasználva (a gazdaságosság érdekében) a természet maximális védelme a célja.

A művelő út nélkül végzett szántóföldi munkáknál az átfedések mindig napirenden vannak, és jelentős költségeket okoznak. Ez átlagosan 7% feleslegesen kijuttatott műtrágyát, növényvédő-szert, gépköltséget és munkaórát jelent. Gondolt már arra, hogy ezekre a gondokra megoldást jelent egy mezőgazdasági GPS?

Sorvezető készülékeinket úgy fejlesztettük ki, hogy a kisebb gazdaságoktól az egészen nagy üzemekig minden gazdálkodó igényét ki tudjuk szolgálni. A mezőgazdasági GPS-eink különböző funkciókkal és tudással rendelkeznek széles kínálatban. A készülékeink igény esetén továbbfejleszthetőek.

A sorvezető készülék grafikus megjelenítésének köszönhetően Ön gyorsan tud reagálni minden helyzetben! Sorvezetőinkről az adatok áttölthetők PC-re, ott pedig a megtett út, az esetleges kihagyások/átfedések lekövethetők. Készülékeink kezelése nagyon egyszerű, körülbelül 5 perc a betanulási idő!

mg_nav

Az LD-Agro Mg Navigátor sorvezetővel Ön egyenes, vagy görbe referencia vonalakhoz igazodva mindig optimális nyomvonalon haladhat! Az időjárási körülményektől sem kell tartania: lehet köd, vagy porfelhő, nem jelent problémát! Ez jelentős mértékben tehermentesíti a járművezetőt, így az átfedések és kihagyások kiküszöbölhetők lesznek! Az LD-Agro Mg Navigátor korlátlan adattárolási és visszakeresési funkcióval rendelkezik! Az Mg Navigátor párhuzamvezető rögzíti az utolsó munkaművelet pontos koordinátáit, és egy tetszőleges időpontban ugyanarról a pontról folytathatjuk a munkát! A szántóföldi munka végeztével a mezőgazdasági GPS autós térképének köszönhetően kirándulások alkalmával, üzleti megbeszélésekre igyekezve is használható! A készülék szélvédőre stabilan rögzíthető, masszív tapadókorongjának köszönhetően.

mg navigator v2

Kétségtelenül a piac legkeresettebb sorvezetője az LD-Agro Mg Navigátor V2. Kezdje gazdasága optimalizálását és a költségek csökkentését ezzel a sorvezetővel! A V2 igazi óriás, hiszen 7”-os kijelzővel bír! A készülék rendelkezik virtuális permetező szakaszoló funkcióval is, tehát nyugodtan kijelenthetjük, hogy sokoldalú és igen hasznos társ az intelligens mezőgazdaságban! A V2 Navigátor tökéletesen alkalmas azonnali hektár, kihagyott és átfedett terület kiszámítására. Nyomvonaltól való eltérés kijelzése grafikusan történik: számszerűen és nyilakkal, LED sorral. A sorvezető pontossága 30cm. A készülékhez autós tartó, és töltő is tartozik. Masszívan, stabilan rögzíthető a műszerfalra. A sorvezető 5 Hz-es GPS vevővel rendelkezik, valamint akadály és területhatár előrejelzéssel. A terület körüljárása után ez a mezőgazdasági GPS kiszámítja a pontos területnagyságot és megadja a határvonalakat. Belső memóriája szinte korlátlan! Az LD-Agro Mg Navigátor V2 adattárolása és feldolgozása akár Google Earth formátumban is lehetséges! Az LD-Agro Mg Navigátor V2 professzionális mezőgazdasági GPS!

Lineguide+starfire

A legpontosabb sorvezetőnk az LD-Agro LineGuide 300 Sorvezető! Kimagasló pontossággal és ingyenes GPS korrekcióval dolgozik! Felhasználóbarát nézetekkel (nagyítás/kicsinyítés funkció), munkagép adatainak elmentésével és betöltésével, valamint korlátlan adattárolási funkcióval rendelkezik! A LineGuide 300 többi sorvezetőnkhöz hasonlóan területmérésre is alkalmas. A nyomvonaltól való eltérések kijelzése többféle módban is lehetséges. Emellett a virtuális szakaszoló segítségével egyszerűbb és hatékonyabb a vegyszer kijuttatása! A rendszer a John Deere Starfire 300-as 12 csatornás 10 Hz-es GPS vevővel kerül forgalomba. Ezzel a sorvezetővel elfelejtheti a gyomos csíkokat a növényállományban! A készülék támogatja a GoogleEarth formátumot is!

mojomini

Kompakt, egyszerűen használható készüléket szeretne, mellyel kiváló pontosságot érhet el? Akkor ideális társa lesz a Leica mojoMini sorvezető, Geospective Smart vevővel! A sorvezető automatikus Bluetooth csatlakozással rendelkezik a Geospective vevőhöz, tehát nincs szükség külön adatkábelre. Terepi és utcai vezérlésre egyaránt alkalmas. A sorvezető egyszerűen kezeli az átfedéseket, megelőzve a kemikália okozta égést, vagy a terület-kimaradást. Beépített újratölthető akkumulátorral rendelkezik, mely kb. 2 órányi hordozható használatot biztosít. A Leica mojoMini a precíziós kijuttatás legköltséghatékonyabb módja!

Ne feledje: a GPS-es sorvezető készülékkel időt, pénzt és munkaórát spórolhat Ön is! Felejtse el a feleslegesen kiszórt műtrágyát, vagy a gyomos csíkokat a növényállományban! Csatlakozzon hát a több ezer gazdálkodóhoz, akik egy jól megválasztott mezőgazdasági GPS elégedett tulajdonosai!

Izsó Helga

Landasin-Agrogazda Kft

GPS növénytermesztés technika