fbpx

Tökéletes megoldás bármely kultúrában sorközművelésre

Írta: Agrárágazat.hu - Hirdetés - 2021 március 26.

Prémium minőség, szinte bármely kultúrában alkalmazható. A Hatzenbichler sorközművelők tökéletes megoldást kínálnak szinte minden szántóföldi-, kertészeti-, vagy speciális kultúra esetén.

 

Hatzenbichler sorközművelő a mezőgazdaságban

Szinte minden szántóföldi-, kertészeti-, vagy speciális kultúra esetén alkalmazható (Fotó: satogep.hu)

 

Legfontosabb előnye a saját fejlesztésű, az egyedülálló – alapfelszereltséghez tartozó- harmadpontba épített automata lengéskiegyenlítő mechanizmus, de rendelhető teljesen automata kamera-vezérelt kivitelben is.

Kiváló anyagminőség, évtizedek során átgondolt és jól megtervezetett, egyedi konstrukcióval gyártott eszközök. Rendkívül stabil, speciális profilú vázszerkezetre rögzített művelő elemek (paralelogrammák) egyedileg csatlakoznak, így fokozatmentesen és pontosan beállítható a sorközök távolsága, valamint kultúraváltás esetén bármely sortávolság. A munkamélységet fokozatmentesen lehet változtatni a Farmflex kerékkel. Tökéletes talajkövetés és a munkavégzés során mindig pontos munkamélység. Elérhetők hátsó és front függesztési kivitelben is, valamint hátsó függesztésű gépek front adapterrel, így fronton és hátul is függeszthetők.

 

Hatzenbichler sorközművelő a mezőgazdaságban

Alapfelszereltségű automata lengéskiegyenlítő (Fotó: satogep.hu)

 

A már említett egyedülálló alapfelszereltség az automata lengéskiegyenlítés kiküszöböli a traktor pontatlan mozgását, valamint forduláskor ellentétes irányba történő kiegyenlítést tesz lehetővé, illetve íves sorok, dűlők esetében sincs veszteség. Ennél még tökéletesebb megoldást kínál a kamera-vezérlésű automatizált kormányzású rendszer. Dupla optikai lencséjű színérzékelő kamera (Culti Cam MK4 HD Professional) figyeli a sort. Fedélzeti számítógépen és monitoron is ellenőrizhetjük a munkavégzést. Legújabb fejlesztéseknek köszönhetően kamerák már 3D képmódban is működnek. Bármely munkaszélességű gépre felszerelhető a Hatzenbichler automata sorvezetője.

 

Hatzenbichler sorközművelő a mezőgazdaságban

Hatzenbichler szója-kultivátor kamerás sorvezető automatikával (Fotó: satogep.hu)

 

A kultivátorok különböző kapákkal szerelhetők, de minden esetben edzett, keményített kopóalkatrészekkel (rugós lúdtalpkapás, Vibro-kapás, csillagkerekes, L-kés) vannak ellátva. Fontos kiemelni még a rendkívül praktikus opcionális felszereltséget, bio-gazdaságok számára elengedhetetlen gumiujjas csillag művelőelemeket, melyek a tövek között végeznek mechanikus tisztító munkát, így magukat a sorokat is ápolni tudjuk. Két átmérőjű és puhaságú típust ajánlunk eltérően az adott kultúrához igazodva.

 

Hatzenbichler sorközművelő a mezőgazdaságban

Gumiujjas csillag sorművelő elemek (Fotó: satogep.hu)

 

A Hatzenbichler sorközművelőket felszerelhetjük számos kiegészítővel. Tápanyagutánpótlás területén alkalmazhatunk szilárd és folyékony műtrágya kijuttató rendszereket. Szilárd esetében mechanikus és levegős rendszerű adagolók is vannak. Folyékony műtrágya esetében is soronként dupla kijuttatóval rendelkezik a gép, valamint front- vagy hátsó tartályos, attól függően, hogy hátsó- vagy front függesztésű-e a kapánk. Egyre keresettebb a folyékony műtrágya kijuttató rendszer, mert már oldott állapotban juttatjuk ki a tápanyagot, így csapadékhiány esetén is hamar fel tud venni a kultúrnövény.

 

Hatzenbichler sorközművelő a mezőgazdaságban

Hatzenbichler kultivátor gyári pneumatikus műtrágyakijuttató rendszerrel szerelve (Fotó: satogep.hu)

 

Az osztrák Hatzenbichler márka világszerte elismert és alkalmazott gépei, több évtizedes gyártási tapasztalattal készülnek optimalizálva a különböző növénykultúrához. Rendkívül széles termékpalettát a hazai importőr (Sato-Gép Kft.) megfizethető áron kínálja.