fbpx

BASF – Butisan® Complete repce gyomirtó szer

Írta: Szerkesztőség - 2013 július 17.
basf
A Butisan® Complete három hatóanyag kombinációja:
300 g/l metazaklór +
100 g/l quinmerak +
100 g/l dimetenamid-P

Hatékonyság

A Butisan® Complete a Butisan® Star-hoz hasonlóan kiváló hatékonysággal irtja a repce legfontosabb gyomnövényeit: árvacsalánfélék, ebszékfű, parlagi pipitér, pásztortáska, ragadós galaj, parlagi nefelejcs, tyúkhúr, veronikafélék, parlagi ecsetpázsit, rozsnok fajok, egynyári perje.
Ugyanakkor a Butisan® Complete megváltozott összetétele erősebb hatást biztosít a repce egyik legfontosabb gyomnövénye, a pipacs ellen, de javul a gólyaorrfélék, veronikafélék és a széltippan elleni hatás is.
Preemergensen alkalmazva kellő bemosó csapadék esetén a sebforrasztó zsombort és a vadrepcét is képes féken tartani.

Biztonság

A Butisan® Complete szelektív, nem károsítja a repcét. Hatástartama eltart tavaszig, ha megázik, nincs újragyomosodás.
A Butisan® Complete segít a legjobb terméseredmény elérésében.

Rugalmasság

A Butisan® Complete akár preemergensen, akár a gyomok szik-2 leveles fejlettségében, korai posztemergensen is eredményesen használható, engedélyezett dózisa: 2-2,5 l/ha.

Felhasználási javaslat

Fejlettségi stádiumok a BBCH-skála alapján

A Butisan® Complete gyomirtó hatása

 

 

Balra a kezeletlen kontroll, jobbra a 2012 őszi Butisan? Complete 2,5 l/ha korai posztemergens kezelés hatása 2013. május 14-én, Szarvas, BASF kísérletBalra a kezeletlen kontroll, jobbra a 2012 őszi Butisan? Complete 2,5 l/ha korai posztemergens kezelés hatása 2013. május 14-én, Szarvas, BASF kísérlet
Balra a kezeletlen kontroll, jobbra a 2012 őszi Butisan® Complete 2,5 l/ha korai posztemergens kezelés hatása 2013. május 14-én, Szarvas, BASF kísérlet
A Butisan® Complete és a Butisan® Star hatékonyságának összehasonlítása
Kezelés ideje: 2012.09.10. Értékelés: 2013.04.22. Szentes, BASF kísérlet
A Butisan? Complete és a Butisan? Star hatékonyságának összehasonlítása
Ha további információkra van szüksége az ajánlatban szereplő növényvédő szerekkel kapcsolatban, kérjük, keresse területileg illetékes szaktanácsadó kollégáinkat, vagy látogasson el a www.repcesz.basf.hu weboldalra.
A növényvédő szereket biztonságosan kell használni. Használat előtt mindig olvassa el a címkét és a használati útmutatót!
A figyelmeztető mondatok és jelek tekintetében, kérjük, figyelmesen olvassa el a készítmény használati útmutatóját/címkéjét.