BEDNAR rövidtárcsák – minőségi tarlóhántás egy menetben!

Borítókép

A homogén növényállomány létrehozásának egyik legfontosabb termesztéstechnológiai művelete az elővetemény szármaradványainak tökéletes felaprítása és bedolgozása. A BEDNAR munkagépgyártó számos megoldást kínál a gazdák számára, hogy a tarlóhántást gyorsan és költséghatékonyan végezhessék el.

SWIFTERDISC – sokoldalú alkalmazás

A SwifterDisc rövidtárcsa használatával könnyen elérhetővé válik az agronómiai határidők betartása, melyek alapfeltétele a tarlóhántás gyors elvégzése. A munkaeszköz biztosítja a tarlómaradványok minőségi aprítását és bedolgozását. A SwifterDisc egyedülálló stabil munkavégzése és tárcsalapjainak precíz talajba hatolása a minőségi magágy-előkészítést is lehetővé teszi. A mellső hidraulikus Crushbar simító elvégzi a felszín egyengetését és a hantok porhanyósítását, az 520 mm átmérőjű tárcsalapokkal pedig 3-12 cm mélységben készítik elő a talajt. Robusztus szerkezetének köszönhetően a SwifterDisc elvégzi a szántás után keletkezett, kőkeménnyé száradt hantok elmunkálását is. A gép sokoldalúságát mi sem bizonyítja jobban, mint a hatalmas hengerfelhozatal (8 különböző típus), amely lehetővé teszi a megfelelő elmunkálóhenger kiválasztását a kívánt művelet elvegzéséhez. A gépre felszerelhető még az Alfa-Drill elnevezésű vetőegység, amely köztes növények és fűfélék vetésére van tervezve. A félig függeszett XO_F széria gépei 4-7,5 m-es fogásszélességekben kaphatók. A nagyobb területteljesítményű, vontatott SwifterDisc XE család 8-12 m-es kivitelben rendelhető.


Az integrált futóműnek köszönhetően a gép nagy munkatempó mellett is megőrzi stabilitását.

A SwifterDisc fő alkalmazási területei:

  • tarlómaradványok aprítása és bedolgozása,
  • szántáselmunkálás,
  • magágy-előkészítés,
  • sekély alapművelés,
  • köztes növények és fűfélék vetése (greening).

ATLAS – teljesítményre teremtve

Az Atlas rövidtárcsa-család hatalmas napi területteljesítményre és nagytömegű szármaradvány elmunkálására lett tervezve. A masszív váznak és a nagy lapátmérőnek köszönhetően 15-18 cm-es mélységben végezhető el a talajművelés kukorica- és napraforgótarlóban egyaránt. Az Atlas AO_L termékcsalád gépei 620 mm-es lapokkal van felszerelve. A tárcsasorok X-alakú elrendezésének és a 3 részes, osztott hengernek köszönhetően kiegyenlítődnek az oldalirányú erőhatások, és a munkagép az optimális nyomvonalon halad a traktor után. A tárcsalapok páros felfogatása (Twin-Disc rendszer) nagy átömlési keresztmetszetet biztosít, ezáltal nagytömegű szármaradvány esetén is garantált az eltömődésmentes munkavégzés.


Az X-precise, a tárcsák X-alakú elrendezése, biztosítja az optimális nyomvonal követését.


Az agresszív A-tárcsalapok jobb keverő és aprító hatást biztosítanak.

Stabil munkavégzésA piacon kapható rövidtárcsák legnagyobb hiányossága a 12 km/órát meghaladó munkatempónál jelentkező „pattogás” illetve oldalirányú „csúszkálás”. Ezt kiküszöbölendő, a SwifterDisc XO_F és az Atlas AO_L rövidtárcsáknál, a futómű a központi vázba van építve, ezzel megteremtve az optimális súlyeloszlást. Ennek a szerkezeti kialakításnak köszönhetően a táblavégi fordulókat is gyorsabban lehet elvégezni.

Egyedülálló, agresszív tárcsalapok

A BEDNAR rövidtárcsák további előnyei közé tartozik az agresszív A-tárcsalapok alkalmazásának lehetősége. A speciális élkialakításnak köszönhetően a hagyományos csipkés tárcsákkal szemben jóval intenzívebb vágó- és keverőhatást biztosítanak. A profilozott forma nagyobb mennyiségű anyag felvételét teszi lehetővé, ezáltal biztosítva a szármaradványok és a talaj maximális keverését és beforgatását. Az A-tárcsalapok 520 mm-es és 620 mm-es kivitelben kaphatók.

További információ:
Szabó Attila
+420 702 210 944

attila.szabo@bednarfmt.comwww.bednar-machinery.com

Tartalom közti banner a cikk végére
no