Biotronic® Top3 Áttörés a gramm-negatív baktériumok elleni küzdelemben

A Biotronic® Top3 leginnovatívabb összetevője a Biomin® Per4izer™, amely egy permeabilitást fokozó anyag.

A saját kutatások kimutatták, hogy a Biomin® Per4izer™ volt a legjobb hatással a baktériumok gátlására, ha együtt adták szerves savakkal és a fitokemikumokkal. Sok különböző permeabilizáló anyagot ismerünk világszerte. Ugyanakkor az, hogy egy permeabilizáló anyag milyen mértékben károsítja a bakteriális sejtfalat, nem csak attól függ, hogy milyen permeabilizáló anyagot használunk, hanem nagymértékben függ a permeabilizáló anyag bekeverési arányától is. Ahhoz azonban, hogy megkapjuk az optimális eredményt, az antimikrobiális keverékek esetében is (pl. a savkeverék és fitokemikum) a helyes bekeverési arányt kell alkalmazni.

Előnye az, hogy kapcsolódik az úgynevezett FtsZ fehérjéhez, ami nagy szerepet játszik a potenciálisan káros baktériumok sejtosztódásában. Normális körülmények között az FtsZ fehérje szálakat alkot, amelyek összegyűlnek a sejt azon a helyén, ahol a sejtosztódás történik. Ezek a sejt közepén, a belső membránon egy polimer struktúrát alkotnak, az úgynevezett „Z-gyűrű”-t, amelynek feladata a sejt szétválása. A fahéjaldehid nem csak a FtsZ szálak kialakulását gátolja, hanem gátolja a Z-gyűrű kialakulását valamint annak funkcióját, és ezáltal a sejtosztódást is. A baktériumsejtek nem tudnak szétválni, így hosszú láncokat alkothatnak.

Hatása az állatok növekedési teljesítményére:

A Biotronic® Top3 potenciálisan káros baktériumokat gátló pozitív hatásait nem csak in-vitro tesztelték, hanem látható a hatása a növekedési teljesítményekben is telepi kísérletek folyamán.

A brojlerek takarmányába 1kg/t arányban, 42 napig bekevert Biotronic® Top3 szintén javította a végtömeget (FV, 5%), a takarmányfelvételt (ADF, 3%), a napi testtömeg-gyarapodást (ADG, 5%) és a takarmányértékesítés is jobb volt (FCR, 3%). A broiler kísérletben is a FW és ADG szignifikánsan magasabb volt (P<0,05).

Következtetés:
A baktériumok jelenléte az állatok gyomor-bél traktusában erősen befolyásolja az állatok növekedési teljesítményét. A Biotronic® Top3 egy olyan új termék a BIOMIN Biotronic® termékcsaládjában, amely segít a kórokozó baktériumok elleni hatékony küzdelemben, ami a sertések és a baromfiak jobb növekedési teljesítményét eredményezi. A Biotronic® Top3-ban lévő Biomin® Per4izer™ egy olyan egyedülálló összetevő a természetes hozamfokozó termékek (NGP) között, amely biztosítja a BIOMIN versenyképességét a természetes hozamfokozók globális piacán.

www.biomin.net