Bodri Pincészet – Szőlészet-borászat kategória

Brand épült a szekszárdi dűlők között

 

 

Szekszárd déli határában, a festői szépségű Faluhely-dűlőben fekszik a Bodri Birtok. Ez több, mint borászat: egy borturisztikai komplexum, rendezvénycentrummal, étteremmel, látványkonyhával, wellnessel, 80 vendégnek szálláslehetőséggel.

A Bodri-borok a közel 170 hektáros ültetvényből és a hozzá kapcsolódó integrált területekről bekerülő szőlőből készülnek. A terület kiváló fajtája többek között a Merlot, Kékfrankos, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Kadarka, Malbec, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Olaszrizling és még sorolhatnánk. Az eredmény pedig 600 ezer palack bor évente. Dr. Bodri István 21 évnyi munkája nemcsak a teraszos szőlőültetvényeken, az itt érlelődő borokon látszik, itt áll Közép-Európa legnagyobb, újonnan épített, a löszhegybe süllyesztett 12 kupolás pincéje, amely Heimann Ferenc tervei alapján félmillió rusztikus téglából épült. A 80 éves kadarka ültetvény, a közel 20 éves, 300 m2-es érlelő, a monumentális pincerendszer, a már 24 ezer literes tárolókapacitás mellett jól megfér a közelmúltban épült, korszerű, 1.400 m2-es rozéüzem is. Mindez szinte láthatatlanul, a szekszárdi tájba illeszkedve.

Ez valóban több, mint borászat: a Bodri névhez fűződő, szekszárdi Optimus brandhez nemcsak jó borok, hanem már pálinka, csokoládé, szőlőmagolaj, sör és Costa Ricán termelt kávé is csatlakozott.

 

bodri bor borászat magyarország legszebb birtoka mezőgazdaság pince Szekszárd szőlő
.
.