fbpx

Boldog születésnapot Sulky!

Írta: - 2016 július 25.

Az 1936-ban, Fabien Burel által alapított Sulky Burel vállalat június 24-én ünnepelte 80. jubileumát. A vetőgépek és műtrágyaszórók gyártására specializálódott francia cég a közel 250 fős dolgozói gárdájával ünnepelte ezt a jelentős mérföldkövet.

Barátságos légkörben, a Sulky L’Épine közelében található oktatási centrumában zajlott az ünnepség, ahova a Burel család meghívta a cég jelenlegi, illetve nyugállományba vonult dolgozóit és azok hozzátartozóit is. A születésnapi parti folyamán Julien Burel, a társaság ügyvezetője megköszönte munkatársainak az elkötelezett és lelkiismeretes munkájukat, majd így folytatta:

„Szívmelengető érzés átélni ezt az eseményt, amelyet a nagyszüleim, Albertine és Fabien Burel, a cég alapítói tettek lehetővé. 1936 óta nem változtak a vállalati értékek, amelyek a minőség, figyelem, tisztelet, egyszerűség és bizalom iránti elkötelezettségen alapszanak. Ezek az értékek a 80 éves Sulky DNS-be ivódtak, ezek képezik a márka alapját, identitását és bízunk benne, hogy ezek a jövőben is hozzájárulnak a fejlődéshez.”

A Sulky 2011 júliusában hozta létre központját a franciaországi Chateaubourgban, amely több mint 20.000 négyzetméteren terül el. A nagy múltú vállalkozás az elmúlt években 700.000 eurót fektetett be egy automatizált hegesztőrendszer kiépítésébe, valamint egy új 320 tonnás présgép telepítésébe. Jelenleg 50 országban van képviselete, de legerősebb pozíciója Nyugat- és Közép-Európában van.

Magyarországon a Sulky gépek kizárólagos forgalmazását ellátó AXIÁL Kft. és a Sulky Burel cég 2015-ben ünnepelte 20 éves együttműködését a budapesti AgrárgépShow kiállításon, ahol a két vállalkozás képviselői közösen emlékeztek vissza az első évek nehézségeire.

1995-ben kezdtük meg a Sulky gépek forgalmazását, ekkor hoztuk be az első nyugati vetőgépeket az országba és kezdtük a gazdáknak megmutatni, milyen technikával is dolgoznak már a szomszédok. A korábbi Lajta 32 vetőgép-technikák után elég nehéz volt az ár-érték arány megindoklása, ezért bemutatókörutakat szerveztünk, hogy a gazdák testközelből vehessék szemügyre a gépet és annak munkáját. Így történt ez műtrágyaszórókkal is. Egy nagyon hosszú folyamat eredménye, hogy mára közel 2000 db eladott Sulky gépről beszélhetünk, melyből 600 db gabonavetőgép és mintegy 1400 db műtrágyaszóró.” – mondta Lisz Péter, az AXIÁL Kft. termékmenedzsere.

A Sulky munkagépekkel kapcsolatos tapasztalatokról ITT, a jelenleg forgalmazott típusokról pedig ITT olvashat bővebben!