fbpx

Bor.hu – ismerje meg ország világ a magyar bort!

Írta: Csomor Zsolt - 2020 január 22.

Eddig mintegy 100 borászat adatai kerültek fel a magyar bor decemberben indult bor.hu című hivatalos honlapján, ismertette a Magyar Turisztikai Ügynökség bormarketingért felelős szakértője az M1 aktuális csatornán.

Gál Zsombor elmondta, hogy céljuk a magyar bor és borturizmus népszerűsítése itthon és határainkon túl. Azt szeretnék elérni, hogy a borteraszoktól kezdve a kispincéken át a nagy borászatokig minden borász adata felkerüljön a honlapra. A weboldallal olyan egységes helyet szeretnének biztosítani, ahol strukturáltan találhatók meg a borászok információi és adatai. A weboldalon emellett leírások, képek, hírek is szerepelnek, s eseményekről is beszámolnak.

A honlap feladatának tartja szakma és a nagyközönség számára a magyar bor és borvidékeink értékeinek, egyedi üzeneteinek tolmácsolását, ezzel párhuzamosan az ország termelőinek és borturisztikai célpontjainak láthatóvá tétele közös platform biztosításával.

A bor.hu oldal célkitűzése, hogy bemutassa a magyar bor általános jellemzőit és sokszínűségét, nemcsak az alapvető tudásanyag átadásával, de az ágazat legfontosabb eredményeinek és aktualitásainak kommunikációjával is.

Ezen tevékenységét a Hegyközségek Nemzeti Tanácsával, az Agrárminisztériummal, a szakmai szervezetekkel, illetve nem utolsósorban a piac szereplőivel, a borászatokkal alakítva és együttműködve fejti ki a Magyar Turisztikai Ügynökség..