fbpx

Carre – sorközművelésben profik vagyunk

Írta: Szerkesztőség - 2012 április 02.

A francia Carre cég Nantes közeli központjában a vevők igényeinek megfelelően készítik 1937 óta a talajművelő és vetőgépeket. A gépek elsősorban magágy készítési,tarlóhántási, sorközművelési és vetési feladatok elvégzésére alkalmasak. A gyáralapítójának unokája a gyár vezetésének átvételét követően a mai mezőgazdasági termelés elvárásainak megfelelően átalakította a gyártott gépek választékát.Ennek a gépválasztéknak a magyarországi forgalmazását kezdte meg 2012 év elejétől az SZ-AGRO 2007 Kft.

A gépek kialakítása alkalmazkodik a nagy igénybevételhez – mint pl. a megnövekedett erőgép teljesítmények és részben átalakult termelési folyamatok.

A gépek kitűnően vizsgáznak a kötött talajokon, illetve a mulcs vetéstechnológiában is.

A gyár legfontosabb termékköre a sorközművelő berendezések a hozzájuk kapcsolt kiegészítő berendezésekkel, mechanikus gyomirtók és a gépek üzemeltetését megkönnyítő automatikus gépvezető berendezések.

 

 

Sorközművelők Econet és Fertiloc+

A széles sortávolsági határok között használható Econet sorközművelő kultivátorcsalád állítható művelő elemei lehetővé teszik a 20-80 cm közötti sorközök tökéletes mechanikus gyomirtását.

A 8-féle gerendely kialakítás biztosítja,hogy minden mezőgazdasági termelő megtalálja a részére megfelelő berendezést a fix, kézi vagy hidraulikus felcsukású vagy eszközhordozó vázas kialakításközül.

A szimpla, illetve dupla gerendely kialakítás lehetővé teszi, hogy a gépek mérete akár a 13 métert, illetve a 18 soros kivitelt is elérje.

A dupla gerendely kialakítás a nagy igénybevételnél és a kötött talajok esetén is hosszú élettartamot és nagy területteljesítményt biztosít.

A művelő elemeken lévő kapák száma, illetve kialakítása szintén a növénykultúra igényeinek megfelelően választható, így rugós, fix szárú vagy akár magasított kapákat is kérhetünk.

A kapák mind oldalirányban mind pedig pozícióban állíthatók.

 

 

Ez lehetővé teszi a növénysorokhoz legközelebbi munkát is. A sorokat a felverődő rögtől vagy tárcsák, vagy pedig lemezek védik, melyek használaton kívül felhajthatók.

A sorköz, illetve a sorok gyommentességét további kiegészítő felszerelések teszik lehetővé: rugós ujjsor, rotadisk művelőelem, töltögető kapa stb.

A sorközművelőhöz kapcsolhatjuk a Carre cég Fertiloc+ műtrágya kijuttatóberendezését, mely mellső és hátsó három pont függesztése révén egyébberendezésekhez is kapcsolható – pl. vetőgép.

A 900/1100/1300 literes savállóacél tartállyal szerelt gép akár 8 sor kiszolgálására is alkalmas, és választásunk alapján vagy szórva a talajfelszínre, vagy pedig csoroszlyával a talajba képes a műtrágyát 80 – 450 kg/ha közötti dózisban kijuttatni.

 

 

A műtrágya kijuttató egység mellett lehetőségünk van választani sávpermetező, köztes növény vetőgép vagy folyékony trágya kijuttató berendezések közül is.

 

Automatikus sorvezető – Precicam

 

 

A magas munkaminőség melletti nagyobb munkasebesség eléréséhez a Carre cég által kifejlesztett mechanikus érzékelős, vagy kamerás sorkövető rendszert használhatjuk.

Teljesen független gépegységként biztosítja, hogy az erőgép elmozdulásától függetlenül a művelő eszköz ne tegyen kárt a növényállományban.

 

 

Mechanikus gyomirtó – Rotanet

A nagy sebességű csillagkerekes gyomirtó és levegőztető berendezés forgócsillag kerekei biztosítják, hogy a kis gyökérzettel rendelkező gyomokat mind a sorközből mind pedig a növény sorokból eltávolítsa.

A nagy sebesség és munkaszélesség alacsony vonóerővel párosulva költséghatékony védelmet eredményez a szántóföldi kultúrákban, illetve segít védeni a természetet.

Kérje bevezető áras ajánlatunkat a CARRE termékekre vonatkozóan!

Importőr:Sz-Agro 2007 Kft. 9172 Győrzámoly, Bartók B. u. 45.

Tel.:+36 30 7687851

 

 

Email:[email protected]

Internet:www.szagro.hu

Viszonteladói hálózatunk:

Agro Alfa Kft., Szombathely

Tel.:30/237-0357

Agratis Kft., Győr

Tel.:70/408-2331

Erdős Gép Kft., Sármellék

Tel.:30/336-4091

Gölöncsér István, Nagydorog

Tel.:20/419-1349

Hanki-Ker Kft., Makó

Tel.:30/278-6788

KisNemes Béla, Őcsény

Tel.:30/936-3601

K-CAgro Kft., Derecske

Tel.:30/958-7433