fbpx

Villanypásztorrendszerek átvizsgálása és felügyelete

Írta: - 2024 március 13. -Hirdetés

A Déli-Farm Kft. arra törekszik, hogy minden évben egyre korszerűbb villanypásztor-készülékeket és -kiegészítőket mutasson be az állattartó gazdáknak. Az újdonságok mellett nagy hangsúlyt fektet a cég a felhasználók széleskörű tájékoztatására, támogatására is, melyet szakmai anyagokkal, videókkal és vevőszolgálati szaktanácsadással végez.

Ismét bővül a FarmLine termékcsalád

A folyamatosan bővülő Farmline villanypásztor-termékcsalád ezúttal két új készülékkel gazdagodott, melyekre a továbbra is a kiváló német minőség, az egyedülálló megbízhatóság és az innovatív technológia jellemző. A Farmline Thor X 15 egy napelemekkel is üzemeltethető duo készülék karámok kialakításához vagy legelőszakaszok létrehozásához, míg a FarmLine Protect 40 egy nagyobb teljesítményű készülék, nagyobb állomány lekerítéséhez vagy a vadak távoltartásához is megfelelő lehet.

Farmline Thor X 15

Farmline Protect40
FarmLine Protect 40

A villanypásztorrendszerek megfelelő működtetésének a „szíve-lelke” a készülék, de ugyanilyen fontosak a rendszer további elemei is a hatékony védelemhez. A rendszerek felépítése és karbantartása nem bonyolult feladat, azonban apró hibák is akadályozhatják a kerítésrendszer működését.

Villanypásztorrendszerek ellenőrzése

A villanypásztor-készülékek tavaszi beüzemelését megelőzően érdemes a kerítésrendszerünket átnézni. Amikor azt érzékeljük, hogy nincs vagy nem elég a feszültség a villanypásztor-kerítésekben, először érdemes átvizsgálnunk a készüléket. A földelés és a feszültség lekötése után, ha rámérünk a két pólusra egy villanypásztor teszterrel, és az 8000-10000 V közötti értéket mutat, akkor a gépünk tökéletesen működik. Ennek megfelelően tovább kell vizsgálni a rendszert: ellenőrizni a földelést, a földelőkaró(kat)t, a kerítésen kihúzott vezetékeket/szalagokat, valamint, hogy azokhoz megfelelően csatlakoznak-e a készülékből kiinduló vezetékekhez. Az ellenőrzéshez tartozó további tippjeinkről bővebben ITT olvashat.

Távolságtól független kerítésfelügyelet és vezérlés örök garanciával

Ma már távolságtól független, megbízható kerítésfelügyeletet biztosíthat számunkra egy magyar fejlesztők által kialakított eszköz, a Hunor villanypásztor-felügyelet is, amely 12 V-os és 230 V-os villanypásztor készülékhez csatlakoztatva, egy alkalmazás segítségével lehetővé teszi a villanypásztor rendszer felügyeletét és vezérlését. Működéséhez már 2G GSM lefedettség is elegendő, bármely magyarországi mobilszolgáltató (és a legtöbb külföldi szolgáltató) hálózatán.

Hunor villanypásztor-távfelügyeleti rendszer

A Magyarországon egyedülálló villanypásztor-felügyeleti rendszer okostelefon segítségével távolról felügyelhetővé és vezérelhetővé tesz bármilyen 230 voltos és 12 voltos villanypásztor készülékkel ellátott rendszert. Beüzemelése egyszerűen, akár öt-tíz perc alatt kivitelezhető, és nem igényel szakértelmet sem. A tápellátás, a villanypásztor-készülék csatlakoztatása, a kerítés-hozzávezetés és a földelés bekötése után azonnal használható a rendszer. Hiba esetén az eszköz azonnali értesítést küld okostelefonjára, így azonnal ellenőrizhetőek a mért adatok, és lehetőség van a villanypásztor távkapcsolására is.

A rendszer a felhasználói visszajelzések beépítésével folyamatosan újabb funkciókkal bővül, amelyeket távoli frissítéssel elérhetővé teszünk a korábbi vásárlóink számára is.

https://www.delifarm.hu/villanypasztorok-pc78

Deli Farm