fbpx

Célegyenesben a YIELD SERVICE szaktanácsadással

Írta: Szerkesztőség - 2018 június 15.

Célegyenesben a YIELD SERVICE szaktanácsadással

A mezőgazdaság olyan, mint kerékpárban az országúti körverseny. Az a versenyző, aki jól osztotta be az erejét, és megfelelő stratégiát hajtott végre a verseny alatt, a célegyenesben már behozhatatlan előnyre tehet szert, így van ideje a következő versenyre készülni, akár az ereje tartalékolásával. Az előrelátó termelő már a betakarítás előtt elkezd készülni a következő tenyészidőre. Ennek jegyében, ha esedékes a talajmintavétel, akkor már ilyenkor elkezdi azt tervezni, és a következő vetéstervnek megfelelően elkezd a tápanyag-gazdálkodással is foglalkozni.

A YIELD SERVICE tápanyag-gazdálkodási szaktanácsadási rendszer már 4 éve bizonyít. A gazdák széles köre tapasztalhatta meg előnyeit, ami a gördülékeny ügyintézésnek, a körültekintő tervezésnek köszönhető. A szerződéskötést és megfelelő adatszolgáltatást követően akár az is elképzelhető, hogy amíg Ön a jól megérdemelt nyaralását tölti, mi Önnek végezzük a munkát. Legyen szó talajmintavételről, vagy akár tápanyag-gazdálkodási terv készítéséről.

Folyamatosan tanuljuk a tápanyag-gazdálkodást

A Timac AGRO a Tápanyag-gazdálkodási Tudásközpont Hálózatát azért hozta létre 2017-ben, hogy a termelőkkel együttműködve fejlessze a termesztés színvonalát. Gyakran tapasztalhatjuk az elkötelezettséget a magasabb szintű termesztéstechnológia kialakítására, azonban annak hatékonysága elmarad a kívántól. Az ország több pontján működő Tudásközpontokban testközelből tapasztalható meg a növények és a tápanyag-gazdálkodás kapcsolata. Szemmel látható az előny, ami kialakult az okszerű tápanyag-gazdálkodás során a nem kielégítő és a pazarló termékhasználattal szemben. Ez az előny, a tavalyi eredményekhez hasonlóan remélhetőleg a betakarításkor is megmarad.

Nélkülözhetetlen tápelemek

A tápanyag-gazdálkodás alapját az egyes tápelemek hatása jelenti. A harmonikus fejlődéshez a megfelelő mennyiségnek optimális időben kell a növény rendelkezésére állnia. Ennek szerepét hivatott a Timac AGRO Tápanyag-gazdálkodási Tudásközpont Hálózat Tápelem hiány kísérlet demonstrálni. Itt jól láthatóvá válnak, hogy milyen élettani zavarok és fejlődési rendellenessége lépnek fel az egyes tápelemek hiánya esetén.

http://timacagro.hu/