A Corteva fókuszában a jövőben is a fenntarthatóság áll

Írta: Szerkesztőség - 2023 szeptember 15.

A Corteva Agriscience a 2023-as őszi Portfólió Farm bemutatójának szarvasi helyszínén a vetőmagüzemében tartott sajtóeseményre és üzemlátogatásra invitálta a média képviselőit. Az eseményen szó esett a globális mezőgazdasági trendekről és a Corteva innovációiról is.

Kulcsfontosságú az innovációba és kutatás-fejlesztésbe fektetés

A mezőgazdasági termelők továbbra is olyan technológiákat választanak, amelyek növelik a terméshozamot és a termésbiztonságot, ezért a Corteva Agriscience nemzetközi kutató-fejlesztő vállalat olyan fenntartható megoldásokon dolgozik, amelyek segítik a gazdákat e cél elérésében, és hosszútávon javítják a gazdaságok jövedelmezőségét és termelékenységét.

Igor Teslenko, a Corteva EMEA régiójának elnöke
Igor Teslenko, a Corteva EMEA régiójának elnöke

A mezőgazdasági piac azonban továbbra sem kihívásoktól mentes, hiszen az Ukrajnában zajló háború nagy kihívás elé állítja az ellátási láncot, amely hatással van az árakra is. Folyamatos kihívás továbbá a gazdálkodók számára a klímaváltozás és az elmúlt évek aszályos időjárása. Ezek a nehézségek, valamint a kukorica és napraforgó vetésterületének csökkenése ellenére, az idei évben jó hozamra számíthatnak a termelők – nyilatkozta Igor Teslenko, a Corteva EMEA régiójának elnöke a Média Klub eseményen.

A Corteva számára kulcsfontosságú az innovációba és kutatás-fejlesztésbe való befektetés. A jelenlegi és a közelmúltban elindított ilyen irányú projektek 2035-ig akár 24 milliárd dollár nettó kereskedelmi árbevételt is jelenthetnek a vállalat számára. A Corteva innováció menedzsmentje – amelynek keretében évente több mint 3000 projektet vizsgálnak felül – a K+F beruházásokat az értékteremtési lehetőségekhez igazítja.

Nagy jövő előtt állnak a biológiai termékek

A biológiai termékek 2035-re várhatóan a teljes növényvédőszer-piac 20-25%-át teszik ki, elsősorban kedvező környezeti profiljuk és a gazdálkodóknak nyújtott előnyeik miatt. A gyorsan feltörekvő piaci szegmens jelenlegi értéke 9 milliárd amerikai dollár, mely 2035-re akár elérheti a 30 milliárd amerikai dollárt is. A biológiai termékek egyre nagyobb helyet foglalnak el a piacon, mint kiegészítő, fenntarthatóan előnyös lehetőség a gazdálkodók számára. Azonban nem fogják helyettesíteni a szintetikus növényvédő szereket, amelyek továbbra is fontos szerepet játszanak a növénytermesztésben.

A Corteva idén tavasszal jelentette be, hogy lezárta a spanyolországi Murcia központú Symborg, mikrobiológiai technológiák szakértője, valamint a biológiai termékek egyik legnagyobb független vállalata, a texasi Houstonban található Stoller felvásárlását. Ezek az akvizíciók felgyorsítják a vállalat biológiai stratégiáját és technológiai kínálatát, miközben a Cortevát a világ egyik legnagyobb biológiai növényvédőszer-gyártó vállalatává teszik.

„A kutatás-fejlesztési befektetéseink megtérülésének maximalizálása érdekében a 2025-ös pénzügyi terveink eléréséhez szükséges termékek fejlesztésébe fektetünk. A fenntarthatóság továbbra is stratégiánk egyik alapja, melyre mind a nemesítés, mind pedig a növényvédelmi megoldásaink fejlesztése során erősen építünk. Az egyik célunk – amelyet az éves fenntarthatósági jelentésünkben is kiemeltünk –, hogy 2025-re a vetőmag- és növényvédelmi portfóliónk minden új termékkoncepciója megfeleljen a fenntarthatósági kritériumainknak, melyek összhangban vannak az ENSZ fenntartható fejlődési céljaival. A felgyorsított stratégiai döntéseink részeként örömmel jelentem be, hogy mind az új növényvédő szerek, mind az új vetőmagtermékeink 100%-ban megfelelnek fenntarthatósági kritériumainknak. Ez három évvel előzi meg eredeti célunkat, ami jól mutatja a fenntartható innováció iránti elkötelezettségünket” – tette hozzá az EMEA elnök.

A növény védőpajzsa

Ennek a törekvésnek egyik magyarországi példája a vállalat új, természetes eredetű gombaölő szere, az Inatreq™ Active, amelyet a vállalat nemrégiben vezetett be a gabonafélék és más fontos termények kulcsfontosságú betegségei elleni védekezés céljából.  Az Inatreq™ felhasználási dózisa rendkívül alacsony, és lebomlása a talajban alig két nap alatt megtörténik. Ez nagyjából százszor gyorsabban, mint más hatóanyagok esetében.

A Corteva továbbra is elkötelezett, hogy termékeivel és megoldásaival választ adjon a termelők kihívásaira. Kutatás-fejlesztési befektetéseivel pedig arra összpontosít, hogy javítsa a termelők és fogyasztók életminőségét, fenntartva ezt a folyamatot a jövő generációi számára.

CÍMKÉK