fbpx

Csökkentse nitrogén veszteségét EuroChem műtrágyákkal – találkozzunk Szentlőrincen!

Írta: Szerkesztőség - 2018 július 27.

Nyugat-Európából érkező szaktanácsadóinkkal és innovatív tápanyag-utánpótlási technológiákkal várjuk a látogatókat augusztus 10-12 között a Szentlőrinci Gazdanapokon.

A termékeinkről bizonyára hallott már, ha rólunk nem is. EuroChem a globális piacvezető műtrágyagyártó cégek egyike. A vállalatcsoport vertikuma igazán széles: tevékenysége a bányászattól a földgázkitermelésen át a műtrágyák gyártásáig, logisztikájáig és értékesítéséig terjed.

Tápanyag-utánpótlási megoldások széles portfólióját biztosítjuk, a kiváló minőségű standard termékektől az innovatív és prémium stabilizált műtrágya termékeinkig, úgymint ENTEC® és UTEC®, amely minden technológiához alkalmazható, beleértve a szilárd és folyékony kijuttatási módokat is.

Ismerkedjen meg ENTEC® és UTEC® termékeinkkel a Szentlőrinci Gazdanapokon!

A kiszórt szilárd műtrágyáknak csapadék hiányában ko­moly kipárolgási, heves esőzés esetén kimosódási veszteségei lehetnek. ENTEC® és UTEC® termékeink gazdaságos és környezetkímélő megoldást kínálnak.

Az ENTEC® stabilizált ammónium nit­rogén tartalmú műtrágya, mely lelassítja a nitrifikációt. A kijuttatást követően a nitrogén mindkét formája 90-120 napon keresztül áll a növény rendelkezésére, a nitrogén felszabadulás illeszkedik a növény igényeihez.

A karbamid alapú UTEC® műtrágyát kijuttatva időjárástól függően akár három hétig jelentéktelen a kipárolgási veszteség, biztosítva ezzel a hatóanyag megfelelő hasznosulását.

Elhúzódó hatás – fotó: EuroChem

Az egyre szélsőségesebb időjárásnak köszönhetően a növénytermesztési munkálatok időzítése is nehezebbé vált. A késleltetett feltáródás révén megvalósítható a

 tápanyag-utánpótlási műveletek számának csökkentése,

így az időjárási viszonyoknak való kitettség is enyhül. Ezzel együtt megtakaríthatók a kihagyott műveletekkel járó költségek, mérséklődik a kora tavasszal okozott taposási kár is.

A mindemellett környezetbarát ENTEC® technológia jelentősen csökkenti az üvegház-hatású gázok kibocsátását és a szabályozott nitrogén feltáródás révén nagymértékben leredukálja a nitrogén kimosódását a talajból.

Mi gondolunk a jövőre, és Ön?

Fenntartható gazdálkodás – fotó: EuroChem

Találkozzunk augusztusban, Szentlőrincen!

  Eurochem Agro Hungary Kft

http://www.eurochemagro.com
+36 30 566 5386
[email protected]