Diáklányoknak is remek lehetőség a Mercedes duális képzése

Írta: Kalmár Nárcisz - 2016 december 15.

Immár negyedik alkalommal rendezte meg kifejezetten lányok számára szervezett nyílt napját a Mercedes-Benz Gyár Kecskeméten. A mára hagyománynak számító rendezvényen több mint 60 pályaválasztás előtt álló fiatal hölgy ismerkedett meg a járműkarosszéria-előkészítő és felületbevonó, a gépjármű mechatronikus, a mechatronikus karbantartó, valamint a szerszámkészítő szakmákkal a Mercedes-Benz Oktatási Központjában.

 

diáklányok

Az érdeklődő diákokat természeten a gyár női vezetői köszöntötték, akik érdekes és hasznos tanácsokkal is ellátták a kíváncsi hallgatókat. Többek között szó esett a Mercedes-Benz képzéseiről, karrierlehetőségeiről is. A „Girls’ Day” napon összesen négy szakmát mutattak be a pályaválasztás előtt álló lányoknak.

Célul tűztük ki, hogy a hölgy munkavállalóink aránya növekedjen. A Mercedes-Benz sikérhez nemcsak világszínvonalú technológiára, hanem képzett és motivált női szakemberekre is szükségünk van. Éppen ezért az új munkahelyek betöltésekor számítunk a hölgyek jelentkezésére is. Munkavállalóink számára képzéseket, fejlődési lehetőségeket és családbarát szolgáltatásokat kínálunk – mondta Mizsei Emese, a HR-osztály toborzásért felelős vezetője.

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. öt éve, 2009-ben hozta meg stratégiai döntését a duális szakképzés bevezetéséről. A hároméves szakképzés a Kecskeméti Szakképzési Centrum Kandó Kálmán, illetve Gáspár András Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájával együttműködve gépjárműmechatronikus, mechatronikai karbantartó és gépjármű-előkészítő felületbevonó szakokon indult el, amely később tovább bővült szerszámkészítő szakmával is. Az idei évben a négy szakmában összesen 108 fiatal kezdte meg tanulmányait, köztük több hölggyel.

A Mercedes-Benz Gyár a szakiskolai tanulók munka világába való bevonását a duális képzés formájában segíti.