fbpx

Már csak egy hét, lemaradsz, ha most nem lépsz

Írta: Barna Ferenc - 2021 augusztus 30.

A mezőgazdaság mai kihívásai között a digitalizáció, a precíziós eszközök alkalmazása az elsők között szerepel. Erre ad választ a Fenntartható precíziós kertészeti szakmérnök/ szakember szakirányú továbbképzési szak a Szegedi Tudományegyetemen.

 

Korszerű, precíziós munkagép, akár robot technológiára is alkalmas
Mezőgazdaság kihívásaira már itt van a precíziós technika, szakirányú továbbképzést biztosítja a Szegedi Tudományegyetem (Fotó: Horizont Média/Barna Ferenc)

 

Az egyetem új képzését indít blended learning (online levelező oktatás) formában

Az online levelező oktatás lényege, hogy az elméleti anyagot távoktatás formájában kapják meg a hallgatók, míg a gyakorlati képzés továbbra is közvetlen részvétellel zajlik olyan helyszínen, ahol a legalkalmasabb a hallgatók és az oktatás minősége szempontjából. A távoktatás teljes rugalmasságot biztosít, az oktatók online és személyes (csoportos) konzultációs lehetőséget biztosítanak.

 

Felelősek vagyunk a környezeti erőkkel való gazdálkodásért

A kertészetben, mint a mezőgazdaság sok más területén, az erőforrások mennyisége, minősége csökken. Az oktatási intézmény hitvallása szerint a korszerű technikák alkalmazása nem áll szemben a fenntarthatósággal, ezért az ökológiai szemléletű kertészeti termesztés ismerete a szakma fontos része.

A képzést olyan szakembereknek ajánlott, akik a mezőgazdaság vagy természettudomány területén felsőfokú alapképzéssel rendelkeznek és a kertészet, kiemelten a korszerű növényházi termesztés és az ökológiai szemléletű kertészeti kultúrák területén speciális és gyakorlatcentrikus tudásra szeretnének szert tenni.

A képzés során a gyakorlati ismeretek bemutatására a Dél-Alföld kertészet hagyományait kihasználva kerül sor.

A jelentkezés már csak egy hétig van nyitva, határidő 2021. szeptember 06.

 

Az egyetem kertészeti logója
A jelentkezés már csak egy hétig nyitott (Kép: SZTE)

 

További részletek a Fenntartható precíziós kertészeti szakmérnök/ szakember szakirányú továbbképzési szakról érhetők el az egyetem honlapján.

Egyéb kérdés esetén az érdeklődők fordulhatnak az egyetem Mezőgazdasági Karához mailben ([email protected]), vagy telefonon a +36-62/532-990 számon.

 

Forrás: SZTE