fbpx

Együtt versenyeznek Tatán az agráriumban dolgozók

Írta: Csomor Zsolt - 2019 szeptember 16.

Lázár Vilmos, tizenkétszeres fogathajtó világbajnok is ott lesz a VI. Országos Állatorvos-Agrár Sportnap és Családi Hétvégén. A tatai rendezvényen 8 sportágban versenyezhetnek az agráriumban dolgozók.

Üdvözlendő kezdeményezés, hogy az agráriumhoz kapcsolódó területeken tevékenykedők együtt sportoljanak, az pedig külön öröm számára, hogy fogatot is hajtanak, kezdte nyilatkozatát Lázár Vilmos, tizenkétszeres fogathajtó világbajnok, a Magyar Lovas Szövetség elnöke.

A fogathajtó világbajnok azt szokta mondani, hogy a mezőgazdaságban dolgozó ember könnyen tud egy saját tornatermet létesíteni azzal, hogy egy lovat tart, mert mellette aktív életet élhet. Fontos, hogy a vidék is minél jobban bekapcsolódjon a sportos vérkeringésébe, amin sokat segít a tatai rendezvény is. Az amatőröknek megrendezett fogathajtó versenyek megrendezésében Lázár Vilmos testvérével úttörők voltak: annak idején a gödöllői egyetemen szervezték az első ilyen megmérettetéseket, mondta a Magyar Lovas Szövetség elnöke.

A sportnap az utóbbi években komoly rangot vívott ki magának, hiszen több korosztály képviselteti magát Tatán, és rendszerint több százan neveznek az eseményre. A szervezők célja az volt a hagyományteremtő rendezvény megálmodásakor, hogy legyen egy nap, amikor az állatorvosok, az agrármérnökök, a szőlészek, borászok, a kertészmérnökök, az erdőmérnökök és vadászok – akik nap, mint nap együtt dolgoznak az agráriumban egy minisztérium irányítása alatt – együtt sportolhassanak.

A szeptember 21-i VI. Országos Állatorvos-Agrár Sportnap és Családi Hétvégén asztaliteniszben, fogathajtásban, futásban, kispályás labdarúgásban, parkröplabdában, sárkányhajóban, streetballban és teniszben mérhetik össze a tudásukat az indulók.

CÍMKÉK agrárium