fbpx

Élelmiszer-előállítók jelentkezését várja az agrárkamara!

Írta: Kristóf Imre - 2020 április 14.

A koronavírus gyors terjedésének megfékezése érdekében tett korlátozások, a HORECA-szektor kiesése, illetve sok esetben a helyi piacok bezárása miatt sok élelmiszertermelő, -előállító és kistermelő részben vagy egészében elveszítette termékeinek piacát.

 

 

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) tagjai segítése érdekében a piaci kereslet és kínálat összekapcsolásával, egy vállalkozói (B2B – Business to Business) platform elindításával is enyhítené az értékesítési nehézségeket – áll a NAK szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

A NAK Piactér nevű, még fejlesztés alatt lévő platform célja egy olyan – termékkörökre, mennyiségre, földrajzi területre keresési funkcióval rendelkező – online felület létrehozása, amely lehetővé teszi az élelmiszertermelők, -előállítók, illetve a kereskedők, felvásárlók közötti közvetlen kapcsolatfelvételt. A rendszer adatbázisába már jelentkezhetnek az érintettek, és a jövőben is folyamatosan várják a jelentkezésüket. Mivel a platformon vállalkozások közötti üzleti kapcsolat kialakítása a cél, a kamara elsősorban olyan élelmiszertermelők, -előállítók jelentkezését várja, akik kereskedelmi mennyiségű termékkel rendelkeznek. A feltételeknek megfelelő jelentkezőket a kamara – a webes fejlesztés megvalósulásáig is – összehozza egymással.

Mindemellett a NAK továbbra is kéri az önkormányzatokat, hogy ne zárják be a település piacait, vagy ahol megtették, nyissa újra azokat. A piacoknak most még nagyobb a szerepük a helyi termékértékesítésben, mint valaha. A kamara kéri, hogy ne korlátozzák többek közt a dísznövények, palánták, a helyi élelmiszerek, az őstermelői áruk forgalmazását, segítsék ezzel is a településük, térségük termelőit, élelmiszer-előállítóit. A piacok az áruházaknál is biztonságosabbak lehetnek, a szabályok betartásával olvasható a NAK közleményében.

kép forrása: infoter.hu